HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı!

Meteoroloji'den yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre yurdun yarın akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine gireceğinin tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı!

Hava sıcaklığında yarın önemli bir değişiklik olmayacağı, ancak Çarşamba gününden itibaren hafta sonuna kadar iç ve batı bölgelerde 3 ila 7 derece azalacağı tahmin edildiği belirtildi.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Yarın, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Ege, Göller yöresi, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz’de görülecek mevzi sağanak yağışlara ilave olarak akşam saatlerinden itibaren Trakya kesiminin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Çarşamba günü, yağışlı sistemin etkisini artırarak, Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara sebep olacağı bekleniyor. Yağışların; Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile İç Ege’de kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Perşembe günü, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Ege, Akdeniz ve İç Anadolu bölgesinde yağışların görülmeye devam edeceği bekleniyor.
Cuma günü, yağışlı sistemin Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde etkili olduktan sonra, hafta sonunda yurdumuzun kuzeydoğu kesimlerinde etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında yarın önemli bir değişiklik olmayacağı, ancak Çarşamba gününden itibaren hafta sonuna kadar iç ve batı bölgelerde 3 ila 7 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın yarın ve Çarşamba günleri Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege’de kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak eseceği bekleniyor.

ÇANKIRI ÇEVRELERİ İLE BOLU'NUN GÜNEY VE ANKARA'NIN KUZEY İLÇELERİNDE LOKAL KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara Radarından alınan verilere ve yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Bolu'nun güney kesimleri ile Çankırı'nın batısında görülen ve gök gürültülü sağanak yağışlara sebep olan bulut kütlelerinin gelişerek Çankırı çevreleri ile Bolu'nun güney ve Ankara'nın kuzey ilçelerinde lokal olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışa sebep olması beklendiğini açıkladı. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yıldırım, yağış anında kısa süreli kuvvetli rüzgar, lokal dolu, su baskını vb.)dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu; bugün öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu; bugün sabah saatlerinde hafif sağanak yağışlı 27

İzmir: Az bulutlu ve açık 28

Adana: Parçalı, yer yer çok bulutlu; bugün öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 30

Samsun: Parçalı, yer yer çok bulutlu 26

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu; bugün iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu; bugün aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 33

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler