HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji'den son dakika hava durumu uyarısı

Hava durumu için meteorolojiden son dakika bilgiler gelmeye devam ediyor. Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu. Yağışların; kıyı kesimler ile Tokat çevrelerinde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Öte yandan Doğu'da ise, gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Erzurum 25, Kars ve Ardahan'da 24, Ağrı'da 20, Iğdır'da 6 ve Erzincan'da 5 derece ölçüldü.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Samsun, Tokat, Ordu, Sivas ve Erzincan çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimler ile Tokat çevrelerinde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

İSTANBUL'A KAR YAĞACAK MI?

Meteorolojiden İstanbul için kar uyarısı yapılmadı. Şu an için kar yağışı beklenmiyor. Hafta boyunca ise İstanbul'da genelde güneşli hava hakim olurken perşembe günü yağmur yağışı bekleniyor. İstanbul'da sabah saatlerinde artı 9 derece olan hava sıcaklığının öğle saatlerinde artı 13 derece civarında olacağı tahmin ediliyor.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

HAVA SICAKLIĞI NASIL OLACAK?

Doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz'de zaman zaman kuvvetlice (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

ERZURUM -25 DERECE

Öte yandan, Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede havanın bölge genelinde az bulutlu ve açık geçeceği öngörülüyor. Sıcaklığın mevsim normallerinde seyretmesi beklenen bölgede, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus görüleceği tahmin ediliyor. Bölgede, gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Erzurum 25, Kars ve Ardahan'da 24, Ağrı'da 20, Iğdır'da 6 ve Erzincan'da 5 derece ölçüldü.

“DEPO ATEŞ ALABİLİR. ANCAK BAŞKA ÇÖZÜM YOK”

Sabah saatlerinde yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin 5 metreye kadar düştüğü Erzurum’da, hissedilen ayaz dondurdu. Kentte depoları donan araçlarını çalıştırabilmek için vatandaşlar uzun süre teneke içerisinde ateş yaktı. Son günlerde yaşanan soğuk havanın araçların mazot depolarını dondurduğunu ifade eden Ahmet Taşkın adlı traktör sürücüsü, “Çözüm olarak ateş yakarak depoyu ısıtıyoruz. Bu da aynı zamanda tehlikeli. Depo ateş alabilir. Ancak yapabilecek başka çözüm yok. Erzurum çok soğuk” dedi.

Erzurum’da geceleri eksi 25 dereceyi bulan soğuk nedeniyle klimayla ısıtmalı otobüs duraklarının camları buzla kaplandı. Duraklardaki ısıtmanın belirli bir derecede çalıştığını ancak havanın çok soğuk olması dolayısıyla camların buzla kaplandığını belirten Erzurumlular, “Kışın Erzurum Sibirya’yı aratmıyor. Hayat felç oluyor” dediler.

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN GELECEK? BÜNYAMİN SÜRMELİ AÇIKLADI

CNNTürk meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli, sıcaklıkların tırmanmaya başlayacağını söyledi. Peki, yağışlı günler ne zaman geri dönecek? Kar yağışı ne zaman görülebilir?

Bünyamin Sürmeli’nin verdiği bilgiler şöyle:

Doğu'daki kar yağışları, fırtına, sert soğuklar, dondurucu soğuklar, üzerine eklenen yağış, kar... Bu yağışların son bir iki günü... Haftanın ortalarına kalmadan yurdun tamamından ayrılacak. Zaten Marmara'dan ayrıldı.

Gözü yaşlı lodos diyoruz ya, yağışını getirdi, arkasından sistem ömrünü tamamladı. Son kalıntılarını Kıyı Ege yarın bölgesel yağış olarak alacak.

Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi yine kar olarak yağışları görmeye devam edecek. Salı, çarşamba bu sistem ömrünü tamamlıyor.

Hafta ortalarında sıcaklıklar artık Marmara'da 14, 15 derecelere yerleşmiş olarak devam edecek. İç Anadolu'da 10'lu değerler, 10-12 derecelerde...

Ama bu yağışsız, güneşin görüldüğü havaları yapan yüksek basınç.

Dolayısıyla geceler yine soğuk geçecek. İç Anadolu'da eksi 7, eksi 10, Doğu Anadolu'da eksi 20'lere ulaşan soğuklar ölçülebilecek.

YENİ SOĞUK HAVA DALGASI NE ZAMAN GELİYOR?

Bir daha bir soğuk hava dalgası var mı? Ayın 19, 20'si gibi tekrar dalgalanmalar başlıyor. Ama bunların hiçbiri kar seviyelerinde değil. Karadeniz'de, Bolu çevrelerinde, İç Anadolu'nun yükseklerinde kar seviyelerinde soğukların oluşacağı zaman muhtemelen ayın 25, 26'sı gibi olacak. Yüksek olasılıklı bir bilgi olarak veriyorum, kesin bilgi değil.

Ayın 25'i gibi Marmara'nın yüksek kesimlerinde, karla karışık yağmur kar, Karadeniz'de, İç Anadolu'da kar ihtimali ortaya çıkabilir.

BÖLGELERİMİZE GÖRE HAVA DURUMU

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu, zamanla batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

EDIRNE °C, 14°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu

ISTANBUL °C, 15°C
Parçalı ve az bulutlu

KIRKLARELI °C, 14°C
Parçalı bulutlu

TEKİRDAĞ °C, 15°C
Parçalı ve az bulutlu

EGE

Parçalı, zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 13°C
Parçalı bulutlu

IZMIR °C, 18°C
Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu

MANISA °C, 18°C
Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu

UŞAK °C, 12°C
Parçalı bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 19°C
Parçalı ve az bulutlu

HATAY °C, 14°C
Parçalı ve az bulutlu

KAHRAMANMARAŞ °C, 15°C
Parçalı ve az bulutlu

MERSIN °C, 18°C
Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeybatısında yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ANKARA °C, 12°C
Parçalı ve az bulutlu

CANKIRI °C, 9°C
Parçalı ve az bulutlu

ESKISEHIR °C, 11°C
Parçalı ve az bulutlu

KIRŞEHİR °C, 11°C
Parçalı ve az bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BOLU °C, 10°C
Parçalı bulutlu

DÜZCE °C, 16°C
Parçalı bulutlu

KARABÜK °C, 13°C
Parçalı bulutlu

ZONGULDAK °C, 15°C
Parçalı bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Samsun, Ordu ve Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

AMASYA °C, 14°C
Parçalı yer yer çok bulutlu

SAMSUN °C, 15°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmurlu

TOKAT °C, 11°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmur ve karla karışık yağmurlu

TRABZON °C, 12°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı, kuzeydoğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Erzincan çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ELAZIĞ °C, 10°C
Parçalı bulutlu

ERZURUM °C, -4°C
Parçalı, kuzeyi çok bulutlu

KARS °C, 0°C
Parçalı ve çok bulutlu

MALATYA °C, 10°C
Parçalı bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DIYARBAKIR °C, 13°C
Parçalı ve az bulutlu

GAZIANTEP °C, 13°C
Parçalı ve az bulutlu

KİLİS °C, 13°C
Parçalı ve az bulutlu

SIIRT °C, 10°C
Parçalı ve az bulutlu

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ
Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz'in doğusu akşam saatlerine kadar yağmurlu; Rüzgâr: Batı Karadeniz'in güney ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), Doğu Karadeniz'de güney ve güneydoğudan 4 ila 6 (30-50km/sa), akşam saatlerinden sonra 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA
Hava Durumu: Parçalı bulutlu; Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

EGE
Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu. Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi.

AKDENİZ
Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Kuzeydoğudan 2 ila 4 (20-40 km/sa), doğusunda 3 ila 5 (20-40km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ
Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler