HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji'den son dakika 'kar yağışı' uyarısı

Ülke genelinde bahar havası kendini göstermeye başlarken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika açıklamasında, doğu illeri için kar yağışı uyarısı yapıldı. Doğu Anadolu Bölgesi'nde karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kar yağışı beklenirken, sıcaklığın mevsim normallerinin altında seyredeceği bölgede, rüzgarın değişik yönlerden hafif, zaman zaman güney ve batıdan orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji, ülkenin doğu illerinde kar yağışı beklendiğini duyurdu.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş ve Bitlis çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Erzincan, Tunceli, Iğdır, Van ve Bingöl çevrelerinin yağmurlu, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile Batı Karadeniz'de yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte sabah saatlerinde İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da hafif yer yer orta kuvvette zirai don olayı bekleniyor.

DOĞU'DA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede havanın çok bulutlu ve yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların, hafif yağmur, karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar şeklinde düşeceği, geceden itibaren ise havanın az bulutlu ve açık olacağı öngörülüyor.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Sıcaklığın mevsim normallerinin altında seyredeceği bölgede, rüzgarın değişik yönlerden hafif, zaman zaman güney ve batıdan orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 5, Erzurum ve Ardahan'da 2, Erzincan'da 1 derece kaydedildi. Gece sıcaklık Ağrı'da sıfır, Tunceli'de 1, Iğdır'da ise 3 derece ölçüldü.

Günün en yüksek sıcaklıklarının Iğdır'da 18, Tunceli'de 14, Erzincan'da 11, Ağrı'da 10, Kars'ta 9, Erzurum'da 7, Ardahan'da 4 derece olması bekleniyor.

Bölgede buzlanma ve don ile yer yer pus görüleceği tahmin ediliyor. (Ajanslar)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler