HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji'den son dakika uyarısı geldi: İstanbul'da yağış başladı

İstanbul'da yağış yer yer başladı ve akşam saatlerinde artması bekleniyor. CNN Türk Meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli, 'sıcaklıklar iki günde 15 derece birden düşecek. Dolu ihtimali yüksek' dedi. Sıcaklarda dalgalanmalar olacağını belirten Sürmeli, sel riskine karşı da uyardı. İstanbul'da ise yarın haftanın son iş günü olduğundan trafikte yağmurla birlikte gelecek aşırı bir yoğunluk görülecek. Yetkililer yarın özel araçla çıkılmaması toplu taşımanın kullanılması yönünde uyarılar yapıyor.

İstanbul'a yağış uyarısı hem Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden hem de AKOM'dan yapıldı. Rekor sıcakların ardından sağanak yağışın geldiğini belirten Meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli de, sıcaklıkların 2 günde 15 derece düşeceğini ve havanın 10 gün soğuk olacağını ardından tekrar ısınacağını söyledi. Beklenen yağış ise saat 14.00 itibari ile yer yer görülmeye başlandı.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Kente boğaz hattından yaklaşan yağış getiren bulutlar, meteoroloji radarına yansıdı. Özellikle İstanbul'un Avrupa Yakası'nda etkili olacağı tahmin edilen kısa süreli gök gürültülü şiddetli yağış ve doluya karşı dikkatli olunmalı.

"HAVALARIN DENGEYE GİRMESİ GİBİ BİR DURUM GÖZÜKMÜYOR"

Ekim ayının ilk günlerinde havanın tekrar ısınacağını ifade eden Sürmeli, 'Tüm ay sıcak geçecek, havaların dengeye girmesi gibi bir durum gözükmüyor' dedi.

DÜN REKOR KIRILDI

Bu arada İstanbul'da dün "Eylül ayı sıcaklık rekoru" kırıldı. Florya ve Kartal'da sıcaklık 39,5 derece ölçüldü. Daha önceki rekor 2015 Eylül'ünde 37,9 derece ölçülmüştü.

BUGÜN BEKLENEN YAĞIŞ BAŞLADI

Kırklareli'de aniden etkili olan sağanak yaşamı olumsuz etkiledi, bazı ev ve iş yerlerini su basarken, bir çok araç da yolda kaldı.

Sabah saatlerinde etkili olan ve yaklaşık 1 saat süren yağış nedeniyle bazı vatandaşlar iş yeri ve otobüs duraklarına sığınarak korunmaya çalıştı.

Yağış nedeniyle birçok mahallede su birikintileri oluşurken, yayalar zor anlar yaşadı. Zaman zaman dolu yağışının da etkili olduğu kentte Karakaş, Karacaibrahim ve İstasyon mahallelerinde su birikintileri nedeniyle bir çok araç yolda kaldı.

SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

Hava sıcaklığı Marmara ve Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında 4 ila 8 derece azalıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı Marmara ve Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında 4 ila 8 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun batısı, İç Ege ve Göller yöresinde yer yer kuvvetlice (30-50 km/sa) esecek.

İstanbul bugün parçalı, yer yer çok bulutlu, kuzeybatı kesimleri ile gece saatlerinden sonra il geneli aralıklı olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 29 derece...

İSTANBULLULAR DİKKAT! TRAFİKTE CUMA KÂBUSU ALARMI

Hava sıcaklığının 2 haftadır mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği İstanbul'da dün eylül ayı sıcaklık rekoru kırılmıştı. Yarın sıcaklığın hissedilir derecede düşerek 24 dereceye inmesi beklenirken, megakentte haftanın son iş günü olan cuma, özellikle sabah saatlerinde etkili olacak sağanak yağışın trafikte de aksamalara yol açacağı uyarısı geldi.

"İSTANBUL'DA DOLU YAĞIŞI OLABİLİR"

Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, "Marmara Bölgesi 15 derece birden serinleyecek. Yağış Edirne'den geliyor. Çorlu'yu sel teğet geçmiş gözüküyor. Doluya karşı güvenlik önlemi alalım mı diye soruyor insanlar. İstanbul'da bu gece 21.00'dan sonra gece saat 03.00-04.00'a kadar dolu yağışı olabilir." açıklamasında bulundu. (AJANSLAR)


En Çok Aranan Haberler