HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji’den son dakika yeni açıklama

İstanbul'da geçtiğimiz cuma artmaya başlayan sıcak ve nemli hava bugün de sıcaklıkların hissedilmesine neden olacak. Sıcaklıklar hafta sonuna kadar aynı seviyede devam ediyor. İstanbul'da bugün öğle saatlerinde hissedilen sıcaklığın 43 dereceyi bulması bekleniyor.

İstanbul'da özellikle Karadeniz’e yakın ilçelerde yüksek nem oranı bugün de etkisini gösterdi. Meteoroloji’nin verilerine göre Arnavutköy Terkos’da nem oranı yüzde 94’e ulaşırken, Sarıyer Kilyos’ta yüzde 90, Beykoz Anadolu Feneri’nde yüzde 89, Silivri’de yüzde 90, Çatalca’da yüzde 84’luk nem oranı ölçüldü.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Sıcak ve nemin etkisinden kurtulmak için bir çok kişi denize ve yeşil alanlara akın etti.

ÖĞLE SAATLERİNDE 43 DERECE HİSSEDİLECEK

Meteorolojinin son tahminlerine göre bugün de sıcak hava etkisini gösterecek. Öğle saatlerinde hissedilen sıcaklığın 43 dereceyi bulması bekleniyor.

VATANDAŞ BUNALDI: NEFES ALMAK ZORLAŞIYOR

Sıcaktan bunalanlar, nemli havanın nefes almayı bile zorlaştırdığını belirttiler. Dün ailesiyle birlikte Altınşehir'den denize girmek için Menekşe Sahiline gelen Erdal Keser, " Haddinden fazla bir nem var. Nefes almakta zorlanıyoruz. Sıcak ve nemli havadan etkilenmemek için denize geldik" ifadelerini kullanırken, Yenibosna'dan gelen Ali Demir ise "Sabah erkenden denize geldik. Sıcaktan kaçıyoruz" dedi.

"NEMLİ HAVA DUVAR GİBİ İNSANI YORUYOR"

Boğaz'da Tarabya sahilinde denize giren Kurtay Kayaoğlu'da yüksek nemin hayatı zorlaştırdığını belirterek, "Kuru sıcakta insan bir şekilde soğuyabiliyor ancak nemli hava 'duvar' gibi insanı yoruyor" şeklinde konuştu.

YAĞMUR GELMİYOR

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Ahmet Kocaman İstanbul’da hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyrettiğini belirterek şöyle konuştu:

“Pazartesiye kadar havaların mevsim normalleri üzerinde seyredeceğini öngörüyoruz. Pazartesiden itibaren sıcaklıklar mevsim normallerine dönüyor. Ağustos ayı için sıcaklık ortalamalarına baktığımızda 30 derece seviyesinde olduğunu görüyoruz ama bu hafta sıcaklıklar 35 derecelerde seyredecek. Geçtiğimiz sıcak hava dalgalarının arkasından gelen yağışlar bu sefer görünmüyor. İstanbul’da nem ortalamaya göre biraz yüksek. İstanbul’da gündüzleri nem yüzde 50 civarındayken gece bu oran yüzde 70, 80’lere kadar çıkıyor. Normal şartlarda nem oranının gündüzleri yüzde 20 ile 30 arasında olması gerekir. Sıcaklıkların mevsim normallerinin 5 derece üstünde olması çok olağan üstü bir durum değil. Hissedilen sıcaklıklar 45 derece değil 38 derece civarında.”

TÜM YURTTA HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kütahya, Bilecik, Eskişehir, Bolu, Karabük, Kastamonu, Muğla'nın iç kesimleri, Antalya'nın batı iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının iç ve güney kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı ve ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

_

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:_

Ankara: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 35

İstanbul: Parçalı bulutlu Sabah ilk saatler yer yer puslu 36

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 39

Adana: Az bulutlu ve açık 38

Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batı iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33

Samsun: Parçalı ve az bulutlu 30

Trabzon: Parçalı yer yer çok bulutlu 30

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 34

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 42

(AJANSLAR)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler