HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji'den son hava durumu tahmini: 1 hafta boyunca sıcak hava dalgası geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son hava durumu tahminlerine göre, yarından itibaren önümüzdeki 1 hafta boyunca sıcak hava dalgası yurt geneline hakim olacak ve sıcaklıklar mevsim normallerinin 5-9 derece üzerinde seyredecek. İşte meteorolojinin o açıklamasının detayları...

Meteoroloji’den yapılan son hava durumu açıklamasında, önümüzdeki hafta sonuna kadar yurt genelinde yağış beklenmediği, bütün bölgelerin açık ve az bulutlu geçeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

DİKKAT!

Ayrıca ani sıcaklık değişimleri ve özellikle iç kesimlerde gece ve gündüz sıcaklıkları arasındaki yüksek farktan dolayı meydana gelebilecek sağlık problemlerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

İSTANBUL'DA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün bazı iller için hava tahmini şöyle:

"Hava sıcaklıklarının tüm yurtta hissedilir derecede artacağı ve mevsim normallerinin 5-9 derece üzerinde seyredeceği bekleniyor. Bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca en yüksek hava sıcaklığının Samsun, Trabzon ve Erzurum’da 31, İstanbul’da 33, Konya ve Afyonkarahisar’da 34, Ankara ve İzmir’de 35, Adana ve Antalya’da 36, Aydın ve Bursa’da 37, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da 40 dereceye yükselmesi tahmin ediliyor."

EROĞLU: EYLÜL, EKİM VE KASIMDA HAVA SICAKLIĞININ GENEL OLARAK MEVSİM NORMALLERİNİN 0,5 İLA 1 SANTİGRAT ÜZERİNDE

Öte yandan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, eylül, ekim ve kasımda hava sıcaklığının genel olarak mevsim normallerinin 0,5 ila 1 santigrat üzerinde seyredeceğini bildirdi.

Bakan Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sene yağışların, uzun yıllar ortalamasına göre yüzde 17 azaldığını söyledi.

Ülkedeki yağışlarda geçen yıla göre yüzde 10 azalma görüldüğünü anlatan Eroğlu, "Yağışlarda, Marmara'da yüzde 4,

Ege'de yüzde 11, Akdeniz'de yüzde 6, İç Anadolu'da 16, Karadeniz'de yüzde 4,7, Doğu Anadolu'da yüzde 22, Güneydoğu Anadolu'da yüzde 16 azalma var." dedi.

Vatandaşların bu sene çok yağmur yağdığını düşündüğünü belirten Eroğlu, "Atmosfer hadiselerinden dolayı bu sene çok fazla anlık yağışlar oldu. Bir yılda yağacak yağmurun neredeyse dörtte birinin 24 saat içinde yağdığını gördük. Hatta bütün ilgili birimlere uyarı gönderdik. Anlık yağışlarda iklim değişikliğinin etkisi var tabii ama yıllık ortalama yağış fazla değil, anlık yağışlar fazla oldu bu sene." diye konuştu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde, dünyada sadece 6 ülkede bulunan ileri teknolojinin kullanıldığını vurgulayan Eroğlu, Türkiye'nin, Balkanlar ve Kafkaslar'daki meteorolojik cihazların da ayar merkezi olduğunu kaydetti.

YAĞIŞLAR BAZI BÖLGELERDE MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINDA

Bu yıl sonbaharda sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olacağını bildiren Eroğlu, şöyle devam etti: "Bu yılın eylül, ekim ve kasım aylarında hava sıcaklığının, genel olarak mevsim normallerinin 0,5 ila 1 santigrat, İç Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin 1 ila 2 santigrat üzerinde seyredeceği öngörülmektedir. Aynı aylarda yağışların Karadeniz kıyılarında, Marmara'nın kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu kesimlerinde mevsim normallerinin biraz altında, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında gerçekleşeceği tahmin edilmektedir."

Eroğlu, vatandaşların akıllı telefonlarına indirecekleri "Meteoroloji" programı ve "www.mgm.gov.tr" internet adresinden anlık ve uzun süreli meteorolojik olaylara ilişkin bilgiye ulaşabileceğini sözlerine ekledi.


En Çok Aranan Haberler