HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji’den toz taşınımı ve kuvvetli yağış uyarısı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi genelinde toz taşınımı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin büyük bölümünde aralıklarla görülecek sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların; Bilecik, Ankara, Eskişehir, Bolu, Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Güneydoğu Anadolu Bölgesi genelinde toz taşınımı bekleniyor. Bu sabah saatlerinde İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis görülecek.

Hava sıcaklığı, iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetlice esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ-

Yağışların; Bilecik, Ankara, Eskişehir, Bolu, Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yerel dolu, ani sel, lokal su baskını, kuvvetli rüzgar) tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

-TOZ TAŞINIMI-

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Geneli ile Doğu Anadolu'da bu akşam saatlerine kadar toz taşınımı beklendiğine işaret eden Meteoroloji, "Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme vb.) tedbirli olunması gerekmektedir" uyarısı yaptı.

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı, güney ve doğusunun çok bulutlu, Kocaeli, Yalova, Bilecik, Sakarya, Balıkesir ve Bursa çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün (Çarşamba) akşam saatlerine kadar Bilecik çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde iç kesimleri ile Güney Ege kıyıları, zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Isparta, Burdur çevreleri ve zamanla Antalya'nın batı ilçeleri ile bölgenin iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ankara ve Eskişehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, ilk saatlerde iç kesimleri ile zamanla (Sinop dışında) bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün öğle saatlerinde Bolu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Çorum çevreleri ile zamanla (Samsun dışında) bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bugün (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey ve batı kesimleri ile Ağrı, Van, Muş ve Bitlis çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve zamanla çok bulutlu, bugün (Çarşamba) öğle saatlerinde kuzey kesimleri ile Gaziantep çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı zamanla çok bulutlu.(25)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; bugün (Çarşamba) akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.(21)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Çarşamba) öğle saatlerinde iç ve güney kesimleri ile akşam saatlerinde il geneli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(27)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.( 28)

ANTALYA: Parçalı yer yer çok bulutlu, (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra batı ve iç kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (26)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu. (21)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (23)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Çarşamba) öğle saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (33) (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler