HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji'den yeni bir kar uyarısı daha!

Meteoroloji, sağanak şeklinde etkili olan yağışların Trakya, Marmara’nın güneydoğusu, Kuzey Ege’nin iç kesimleri ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde kar yağışına dönüşeceğini söyledi.

Beklenen kar yağışı Trakya'da başladı. Kırklareli'nde kar kalınlığı bazı yerlerde 15 santimetreye ulaştı.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

KIRKLARELİ'NDE KAR 15 SANTİMETREYE ULAŞTI

Kırklareli'de etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kentteki kar kalınlığı, Bulgaristan'a açılan Dereköy Gümrük Kapısı'nda 6, Kofçaz'da 5, Demirköy'ün bazı kesimlerinde 15 santimetreye ulaştı.

Karayolları 15. Şube Şefliği ile İl Özel İdaresi ekipleri Kofçaz ve Demirköy ilçeleri ve Dereköy Gümrük Kapısı yolunda kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı yolunda ise bazı araçlar ilerlemekte zorluk çekti.

Kırklareli Jandarma Komutanlığıyla Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise karın yoğun olduğu Dereköy Gümrük Kapısı ile Demirköy ve Kofçaz ilçelerinde araç sürücülerini uyarıyor.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, karın gün boyu etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji uzmanlarının Türkiye genelinde bugün ve yarına ilişkin tahminleri şöyle:

"Bu gece Balkanlar üzerinden gelecek soğuk hava ve ani sıcaklık düşüşü ile birlikte önce Trakya, Marmara’nın güneydoğusu, Kuzey Ege’nin iç kesimleri ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yağışlar kara dönüşecek. Çarşamba günü Marmara’nın doğusu, İç Ege, Karadeniz’in iç kesimleri, İç ve Doğu Anadolu ile Göller yöresinin yükseklerinde kar yağışı olması tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU'DA 20, BATI KARADENİZ'DE KAR 30 CM'E ÇIKACAK

Kar yağışının yarın özellikle Orta Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolunun doğusunda (10-20 cm, Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer 30 cm) olması bekleniyor.

İSTANBUL'DA KARLA KARIŞIK YAĞMUR

İstanbul’da yağışın genel olarak kuvvetli poyrazla birlikte yağmur şeklinde olacağı gece saatlerinden itibaren ve yarın kentin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde görülebileceği ve yerde örtü yapmayacağı tahmin ediliyor. Kar yağışının Perşembe günü Karadeniz’in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu ve Göller yöresinde aralıklarla etkisini sürdüreceği, özellikle Doğu Anadolu bölgesinde yoğun olacağı (10-20 cm, yükseklerinde yer yer 30 cm) tahmin ediliyor.

(Ajanslar)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler