HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji'den yeni bir 'soğuk ve kar yağışlı hava' uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun yarın yeni bir yağışlı havanın ve cuma gününden itibaren soğuk havanın etkisine girmesinin beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji'den yeni bir 'soğuk ve kar yağışlı hava' uyarısı

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, soğuk ve genellikle kar yağışlı sistemin hafta sonunda da yurdun kıyı Ege ile Marmara'nın batısı dışında tamamında etkili olmaya devam edeceğinin tahmin edildiği bildirildi. Meteoroloji'nin açıklamasında ayrıca yarın ve perşembe günü batı bölgelerden başlayarak artacak olan hava sıcaklıklarının cuma gününden itibaren hafta sonunda tekrar azalacağının beklendiği ifade edildi.

SOĞUK VE YAĞIŞLI HAVA YARIN DA ETKİLİ OLDUKTAN SONRA YURDU TERK EDECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada halen yurt genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı havanın; yarın da doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun doğusunda etkili olduktan sonra yurdu terk etmesinin beklendiği belirtildi. Açıklamada yurdun güneybatı kesimlerinin yarın öğle saatlerinden sonra Orta Akdeniz üzerinden gelecek ılık ve yağışlı havanın etkisine gireceğinin ve kıyı Ege’nin yağmurlu, İç Ege ile Göller Yöresi'ninse karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceğinin tahmin edildiği kaydedildi. Meteoroloji'nin perşembe ve cuma günleri için yaptığı hava tahminiyse şöyle:

"Perşembe günü güneybatıdan itibaren yurdumuzu etkileyen yağışlı sistemin Ege, Marmara’nın güneydoğusu, Batı Akdeniz, İç Anadolu, batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yağışlara neden olması bekleniyor. Yağışların Muğla ve Antalya illerimizde kuvvetli olmak üzere kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesiminde yağmur, Marmara’nın güneydoğusunda karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olması bekleniyor.

Cuma günü mevcut yağışlı hava üzerine yurdumuzun Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Cuma günü Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısının yağışlı geçeceği, yağışların Akdeniz kıyı kesimi ile Güneydoğu Anadolu’nun batısında yağmur diğer yerlerde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor"

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler