HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji'den yoğun kar uyarısı

Yurt genelinde devam eden soğuk havalar etkisini sürdürmeye devam ediyor. Meteoroloji, birçok ile yoğun kar uyarısında bulundu.

Hava sıcaklığı, yurdun kuzeybatı kesimlerinde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Batı Karadeniz kıyıları, Karabük, Hakkari, Şırnak, Bitlis ve Siirt çevreleri ile Van'ın güney ilçelerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. İstanbul ve Ankara'da ise aralıklı ve hafif kar yağışı görülecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kütahya, Afyonkarahisar, Erzurum, Ağrı, Iğdır ve Şanlıurfa çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışlar, Batı Karadeniz kıyıları, Karabük, Hakkari, Şırnak, Bitlis ve Siirt çevreleri ile Van'ın güney ilçelerinde yoğun kar şeklinde olacak. Rüzgar, Marmara, Kıyı Ege, Akdeniz ile Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında kuzeyli, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) olarak esecek. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer sis ve pus hadisesi ile buzlanma ve don olayı görülecek. Hava sıcaklığı, yurdun kuzeybatı kesimlerinde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar ise genellikle kuzeyli, Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esecek.

BUZLANMA VE TİPİ UYARISI

Yağışlar, Batı Karadeniz kıyıları, Karabük, Hakkari, Şırnak, Bitlis ve Siirt çevreleri ile Van'ın güney ilçelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde (20 cm üzeri) olacak. Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi gibi oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğu kesimleri aralıklı ve hafif olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak esecek. Sabah ve gece saatlerinde yer yer hafif buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

EGE BÖLGESİ: Az bulutlu, iç kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Kütahya ve Afyonkarahisar çevreleri hafif olmak üzere kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesi görülecek. Rüzgarın, kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri zamanla parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar, kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülmesi tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, hafif olmak üzere kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesi görülmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışlar, kıyı kesimleri ile Karabük çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olacak. Rüzgar, bölgenin kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı öngörülüyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ: Çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Gümüşhane çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Rüzgar, Orta Karadeniz'in kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esecek. Sabah ve gece saatlerinde, kıyılarda hafif iç kesimlerde kuvvetli olmak üzere, buzlanma ve don olayı görülecek.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Çok bulutlu, bölgenin güneydoğusu ile Erzurum, Iğdır ve Ağrı çevreleri kar yağışlı geçecek. Yağışlar, Hakkari, Şırnak ve Bitlis çevreleri ile Van'ın güney ilçelerinde yoğun kar şeklinde olacak. Bölgenin kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Şanlıurfa çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışlar, Siirt çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Çok bulutlu, aralıklı ve hafif olmak üzere, karla karışık yağmur ve kar yağışlı. (5)

İZMİR: Parçalı ve az bulutlu. (11)

ADANA: Az bulutlu. (13)

ANTALYA: Az bulutlu. (16)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, hafif olmak üzere kar yağışlı. (0)

SAMSUN: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı. (5)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde hafif kar yağışlı. (-6)

DİYARBAKIR: Çok bulutlu, ilk saatlerde kar yağışlı. (3)

KAR DOĞUDA ETKİLİ OLUYOR

Van, Hakkari ve Bitlis'te 458 köy ile 326 mezranın yolu ulaşıma kapandı. Van'ın Gevaş, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde ise okullar bugün için tatil edildi.

Dün akşam saatlerinden itibaren Van, Hakkari ve Bitlis'te etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Van il merkezinde kar kalınlığı 10, Hakkari'de 15, Bitlis'te ise 20 santimetreye ulaştı. Yüksek kesimlerde yarım metreyi aşan kar nedeniyle Van'da 109 mahalle 191 mezra, Hakkari'de 78 köy 135 mezra, Bitlis'te ise 271 köyün yolu ulaşıma kapandı.

OKULLARA KAR TATİLİ

Kar yağışı nedeniyle Van'ın Gevaş ile kar kalınlığının 60 santimetreye ulaştığı Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Karla mücadele ekipleri yolların açılması için seferber oldu.

(ANKA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler