HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji'den yoğun kar yağışı uyarısı! Hangi illerde kar yağacak?

Meteoroloji'den yapılan 28 il için kuvvetli kar yağışı uyarısı şaşkınlık yarattı. Peki Türkiye genelinde hava durumu nasıl olacak? Hangi illerde kar yağacak? İşte merak edilen sorunun yanıtı.

Meteoroloji'den gelen kuvvetli kar yağışı uyarısı şaşkınlık yarattı. Baharı beklerken karakış geri döndü. Bugün 7 ilde kar yağışı etkili olurken, asıl fırtına yarın kopacak. Hava durumu tahminine göre de bu kar yağışı tipiyle birlikte ve yer yer çok kuvvetli olacak.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Kar ve tipi bir çok ilde köy yollarını kapatırken son hava durumu tahminine göre asıl yarın çok kuvvetli bir kar yağışı geliyor. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, cuma günü İç Anadolu bölgesi tamamen kar altında olacak. Peki, hangi illerde kar yağacak?

Kar yağışı beklenen iller arasında Ankara , Karabük, Kastamonu, Eskişehir, Afyon, Konya ve Kayseri de var. Van, Bitlis, Hakkari ile Muş'ta kar ve tipi dolayısıyla 50 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor.

Meteorolojinin tahminine göre 17 Mart cuma günü kar yağışı altında olacak iller şunlar:

Kastamonu, Karabük, Bolu, Ankara, Kütahya, Eskişehir, Uşak, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Konya, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Sivas, Kayseri, Amasya, Çorum, Kırıkkale, Yozgat, Gümüşhane, Bayburt, Muş, Van, Erzurum, Hakkari ve Bitlis.

HAKKARİ'DE KAR YOLLARI KAPATTI

Hakkari’de etkili olan Mart karı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Kar kalınlığı, kent merkezinde 15, yüksek kesimlerde 40 santimetreye ulaşırken, yoğun kar yağışından dolayı 7 köy ve 15 mezranın yolunun da kapınmasına neden oldu. İl Özel idaresine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı olan köy ve mezra yollarını yeniden ulaşıma açmak için çalışma başlatırken, Belediye karla mücadele ekipleri de kent merkezinde yoğun bir çalışma başlattı.

Öte yandan Hakkari’nin Merzan Mahallesi’nde bulunan bir telefon direği, kar yağışı ve rüzgarın etkisiyle devrildi.

YÜKSEKOVA’DA TAŞIMALI EĞİTİM VEREN OKULLAR TATİL EDİLDİ

Yüksekova İlçesi’nde sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, taşımalı eğitim veren okullar, bugün için tatil edildi. Kar kalınlığının yaklaşık 20 santemetreyi bulduğu ilçede trafikte de zaman zaman aksamalar yaşandı. Belediye karla mücadele ekipleri ilçe merkezinde, İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri ise köy yollarında çalışma başlattı. (DHA)


En Çok Aranan Haberler