HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji'den yoğun kar yağışı ve çığ uyarısı

Hava sıcaklığı, iç kesimlerde 2 ila 5 derece azalacak, doğu kesimlerde 1 ila 3 derece artacak. İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da, kar yağışlı bekleniyor.

Kar yağışının 20 santimetrenin üzerinde olması öngörülürken, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinde, dik ve eğimli yamaçlarda çığ düşme riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarasında bulunuldu.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Bartın, Sinop ve Kastamonu çevreleri kar yağışlı, Hatay çevreleri yağmurlu geçecek. Yağışlar, Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı illerinde, Diyarbakır, Batman, Siirt, Bingöl, Tunceli, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Elazığ'ın doğu, Van'ın ve Erzurum'un güney kesimlerinde yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olacak. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı, iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Hava sıcaklığı, iç kesimlerde 2 ila 5 derece azalacak, doğu kesimlerde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Güneydoğu Anadolu'da güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esecek.

ZİRAİ DON UYARISI

Yağışlar, Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı illeri Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de, Diyarbakır, Batman, Siirt, Bingöl, Tunceli, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Elazığ'ın doğu, Van'ın ve Erzurum'un güney kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacak. Yağışın 20 cm ve üzeri şeklinde olması beklendiği için buzlanma ve don, ulaşımda aksamalar ile özellikle çığ tehlikesi gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinde, dik ve eğimli yamaçlarda çığ düşme riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarasında bulunuldu.

Zirai faaliyetlerin ve seracılığın devam ettiği Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde 2 Şubat Perşembe sabahına kadar hafif ve yer yer orta kuvvette zirai don riski devam edecek. Don nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA BÖLGESİ: Güneyi az bulutlu, kuzey kesimleri parçalı ve çok bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgar, batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli esecek.

EGE BÖLGESİ: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesi görülecek. Rüzgar, Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli esecek.

AKDENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve az bulutlu, Hatay çevreleri yağmurlu geçecek. Rüzgar, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'de kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak esecek. Sabah ve gece saatlerde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile sis ve pus hadisesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve az bulutlu, doğu kesimleri çok bulutlu Yozgat, Sivas, Kayseri, Nevşehir ve Niğde çevreleri kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile sis ve pus hadisesi görülecek.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, Sinop, Kastamonu ve Bartın çevreleri kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışlar, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı illerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışlar, Bingöl, Tunceli, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Elazığ'ın doğu, Van'ın ve Erzurum'un güney kesimlerinde yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olacak. Rüzgarın zamanla batı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile sabah saatlerinde sis ve pus hadisesi görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışlar, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde Olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu. (5)

İZMİR: Parçalı ve az bulutlu. (8)

ADANA: Parçalı ve az bulutlu. (11)

ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu. (15)

ANKARA: Az bulutlu. (-1)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışlar, öğle saatlerinden sonra güney kesimlerinde yoğun kar şeklinde olacak. (-7)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışlar, yerel olarak yoğun kar şeklinde olacak. (0)

(ANKA)


En Çok Aranan Haberler