HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji'den yüksek sıcaklık uyarısı

Meteoroloji bugün de yüksek sıcaklık uyarısında bulundu.

Bugün hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Hava durumu - 5 günlük sonuçları öğrenin

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin az bulutlu ve açık, zamanla batı bölgelerin iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu'nun parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Manisa, Denizli, Muğla'nın iç kesimleri, Bolu, Bilecik, Balıkesir'in güneydoğusu, Eskişehir, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ankara'nın batı çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarında güney ve batı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara'da kuvvetlice (30-50 Km/S), Kıyı Ege'de kuvvetli olarak (30-60 Km/S) esmesi bekleniyor.

-YÜKSEK SICAKLIK UYARISI-

Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edildiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

Rüzgarın; Marmara'da kuvvetlice (30-50 Km/S), Kıyı Ege'de (40-60 Km/S) kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık (32)

ANKARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra batı çevreleri kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (36)

İZMİR: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu (35)

ADANA: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu (37)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu (31)

SAMSUN: Parçalı ve az bulutlu (29)

ERZURUM: Az bulutlu açık, zamanla parçalı bulutlu (30)

VAN : Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeyi parçalı bulutlu (27)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (42)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla güneydoğusu parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bilecik ile Balıkesir'in güneydoğusunun kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kütahya, Uşak, Manisa, Denizli, Afyonkarahisar ile Aydın ve Muğla'nın iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: bulutlu ve açık, zamanla batı kesimleri parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir ile Ankara'nın çevrelerinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeydoğusu parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kars, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler