HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Metin Feyzioğlu: Bakanlarla ilgili soruşturma Yüce Divan’a götürülsün

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, bakanlarla ilgili yolsuzluk iddialarının Yüce Divan'a götürülmesini, aksi takdirde tam anlamıyla bir aklanmanın söz konusu olmayacağını söyledi.

Feyzioğlu, Çukurova Kitap Fuarı'ndaki imza gününe katılmak için geldiği Adana'da baro tesislerinde stajyer avukatlarla bir araya geldi. Feyzioğlu, yaptığı görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Feyzioğlu, bir basın mensubunun TBMM'de AK Parti'li 3 bakanın yolsuzluk iddiasıyla Yüce Divan'a gidip gitmeyeceğinin oylanmasıyla ilgili sorusu üzerine, "Hukukun üstünlüğü üstünlerin hukuku ile yer değiştirirse en ağır şekilde bizim mesleğimiz zarar görüyor. Bizim mesleğimiz zarar gördüğünde de Türkiye'de yaşayan her vatandaşımız ağır zarar görüyor. Yarınki oylama bu anlamda hukukun üstünlüğünün varlığını veya yokluğunu tartıştıracak bir uygulama. Dikkat ederseniz bizler soruşturma devam ederken sadece bu soruşturmanın düzgün yürütülmesi gerektiğini söyledik. Ama soruşturmayı kapattıkları anda artık bizler eldeki verilere göre cümlelerimiz kurmakta serbestiz. Biz isteriz ki Meclis soruşturmasıaçılsın. Meclis soruşturması ile Yüce Divan'a iş götürülsün. Ve Yüce Divan'da bütün deliller tartışılsın. Hukuka aykırı bulunuyorsa o deliller kabul edilmesin ama hukuka uygun olayları ilebir sonuca varılsın. Bütün bunları yapacak yer Yüce Divan'dır. Yüce Divan'a gidilmeden gerçek anlamda bir aklanma olmaz. Sadece yukarıdan gelen talimata göre siyasi bir karar olur" dedi.

Metin Feyzioğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yabancı devlet adamlarını karşılama yöntemiyle ilgili bir soruya da şu yanıtı verdi:

"Bir ülkenin tarihiyle övünmesi son derece güzel. Bir ülkenin tarihi ön plana çıkarması çok güzel. Bunlara hiçbir şey diyeceğimiz yok. Cumhurbaşkanı çıkıp iki dudağının arasından çıkıp diyor ki Çankaya Köşkü taşına, sanki Topkapı Sarayı'ndan, Dolmabahçe Sarayı'na taşınma iradesini seslendiren bir padişah. Başbakanlık, devlet daireleri, bakanlıklar taşınabilir, ama Cumhurbaşkanlığı Çankaya Köşkü'nün taşınması, Kurtuluş Savaşı'nın ve ardından Cumhuriyet devrimlerinin yapıldığı, tarihi Cumhuriyeti sembolize edilen yerin taşınması ve bir devre son verme heyecanıdır. Ya da niyetidir. Osmanlının hayaline düşkünlük var. Oysa Osmanlı bizim ceddimizdir, yükselişiyle gurur duyarız. Duraklama ve gerilemesinden dersler çıkarırız. Ama o dönem bitmiştir. Bu dönemden Türkiye Cumhuriyeti küllerinden doğmuştur."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler