HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Metin Feyzioğlu: İşimiz ülkenin tapusunu hiç kimseye vermemek

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu neden psikiyatristler, sosyal medyacılar ve hukukçularla yollara düştüklerini anlattı.

Metin Feyzioğlu: İşimiz ülkenin tapusunu hiç kimseye vermemek

TBB Başkanı Feyzioğlu, psikiyatristler, sosyal medyacılar ve hukukçularla yollara düştüklerini söyledi ve ekledi: Millete, vekillerin bile anlamadığı Anayasa değişikliğini anlatmak borcumuz.

Türk Milleti'nin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin içinden geçmiş olduğu bu son derece kritik süreçte Anayasa değişikliği teklifi somutlaştığında, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu olarak derhal paketi incelediklerini ifade eden Metin Feyzioğlu, "Uzman hukukçuların görüşlerini dinledik, onlarla değerlendirmelerde bulunduk. Gördük ki bu değişiklik teklifi; kuvvetler ayrılığını yok eden, mahkemeleri aynı zamanda parti genel başkanı da olabilecek devlet başkanına bağımlı kılan bir metin. Bu değişiklikte iktidar partisinin il ve ilçe başkanları, bağımsız hakim ve savcıların üzerinde yer alıyor. Kaldı ki; hukuki bilgiye ve hakka dayanan avukatlık mesleğinin de yerine iş takipçiliğini getiren çok sakıncalı düzenlemeler içeriyor" dedi.

'İŞİMİZ MEMLEKETİN TAPUSUNU HİÇ KİMSEYE VERMEMEK'

Sözcü gazetesinden Özlem Gürses'e konuşan Feyzioğlu, toplantılarında Cumhurbaşkanına da diğer siyasi parti liderlerine de laf söyletmediği konusunda, "Bizim işimiz ona buna hakaret etmek değil, memleketin tapusunu bugün ve yarın hiç kimseye vermemek! Herkes bu amacın, öfkemizi ifade etmekten çok daha önemli, acil ve vazgeçilmez olduğunu anlamalı" ifadelerini kullandı.

'DÖNÜŞÜ OLMAYAN BİR SANDIK BU'

Böylesine hayati bir referandumda herkesin temsil edilmesi gerektiğini ifade eden Metin Feyzioğlu, vatandaşlara 'sandığa gidin' çağrısında bulunurken, "Dönüşü olmayan bir sandık bu! Oy vermeyen hiç kimsenin daha sonra şikayet etme hakkı yok. Parmaklar ayrı da olsa kolumuz birdir, o kol ‘Yüce Türk Milletidir' dedik. Hepimiz, 10 milyonlar tüm sıfatları, siyasi görüşleri, kavgaları bir kenara bıraktık sahip olduğumuz en yüce makama, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı makamına dayanarak davamız için kenetlendik" diye konuştu.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler