HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Metin Topuz'un görüntüleri ortaya çıktı! Cep telefonu şifresi kırıldı

ABD Konsolosluğu'nda çalışan Metin Topuz'un FETÖ'cü polis amirleriyle görüştüğü görüntüler ortaya çıktı. Metin Topuz ve 61 sivilin 17 Aralık öncesi görüntüleri ortaya çıktı; Mali Şube'ye evrak çantalarıyla girdiler. 40 gün içinde 31 kimliği belirsiz şahsın, 'FETÖ'cü olduğu öne sürülen polis müdürleriyle görüştüğü aktarıldı. Öte yandan, Topuz'un cep telefonu şifresinin de kırıldığı kaydedildi.

Metin Topuz ve 61 sivilin 17 Aralık öncesi görüntüleri ortaya çıktı; Mali Şube'ye evrak çantalarıyla girdiler.

40 gün içinde 31 kimliği belirsiz şahsın, 'FETÖ'cü olduğu öne sürülen polis müdürleriyle görüştüğü aktarıldı.

Türkiye'nin 'casusluk' iddiasıyla tutuklamasının ardından ABD ile vizelerin karşılıklı olarak askıya alınmasına neden olan başkonsolosluk çalışanı Metin Topuz'un 17-25 Aralık öncesi Mali Şube’ye yaptığı ziyaretlerin görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde kimliği belirlenemeyen 61 şüpheli daha belirlendi.

İstihbarat birimleri, 17 Aralık öncesi 40 gün içinde 31 kimliği belirsiz şahsın, 'FETÖ'cü olduğu öne sürülen polis müdürleriyle görüştüğünü aktardı. Görüntülerde, evrak çantaları ve dosyalarla gelen sivillerin tamamının eski şube Müdürü Yakup Saygılı ile görüştükleri çoğunun dönüşte ellerinin boş olduğu tespit edildi.

Akşam'dan Levent Albayrak'ın haberi aynen şöyle:

"Anayasal düzeni ortadan kaldırmak’’ ve ‘’casusluk’’ suçlarından tutuklanan ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz’un 17 Aralık öncesi Mali şubedeki darbe girişiminin 'mimarları'na sahte delil ve evrak taşıdığı ileri dürülmüştü. Bu ziyaretlerin görüntülerini inceleyen polis, kamera kayıtlarından aynı dönem emniyetin ‘meçhul’ birçok ziyaretçisinin olduğu tespit etti.

Tutuklanan Topuz’un ifadesinin ardından soruşturmayı derinleştiren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 17/25 darbe girişiminin karargahı olarak bilinen Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün iç ve dış güvenlik kameralarını incelemeye aldı. 8 TEREBAYT’lık görüntüler arasında kimliği belirsiz kayıt dışı kişiler tek tek tespit edilerek rapor tutuldu. Hazırlanan raporlara göre ise 11 Ekim 2013 tarihinden 17 Aralık darbe girişimine kadar şube koridorlarında kimliği belirsiz 61 kişi tespit edildi. Elde edilen görüntülerde ziyaretçilerin tamamının FETÖ’cü eski şube Müdürü Yakup Saygılı ile görüştükleri ve bir çoğunun ellerinde evrak çantalarının olduğu belirlendi. Yapılan incelemelerde kimliği belirsiz şahıslardan bazılarının ellerinde evrakla geldiği ama evraksız olarak ayrıldıkları tespit edildi.

SAVCILARLA 9 SAAT TOPLANTI

Güvenlik kameralarında kimliği belirsiz şahıslar haricinde 'FETÖ' savcıları Muammer Akkaş ve Celal Kara’nın da 17 Aralık’tan 5 gün öce Mali Şube Koridorlarında görüldüğü belirlendi. 8 saat aralıklarla şubeye gelen iki savcı 9 saatlik bir toplantı yapıyor. İlk olarak sabah 10:44’de gelen firari Savcı Muammer Akkaş, 'FETÖ’cü' komiser Fatih Yiğit ile buluştuktan sonra Şube Müdür Yardımcısı Kazım Aksoy’un odasına giriyor. 4 saatlik görüşmenin ardından Akkaş, 'FETÖ’cü Yiğit ile şubeden ayrılıyor. Aynı gün 20:52’de firari hakim Celal Kara bu kez koridorda beliriyor. Kara da Yiğit’in odasına girip 4 saat toplantı yapıyor.

KİLİT İSİM TOPUZ

ABD konsolosluğunda DEA irtibat görevlisi olarak çalışan ancak 17/25 darbe girişiminde aktif rol alan Metin Topuz’un yanındaki yabancı bir heyetle 5 ve 11 Kasım tarihlerinde Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı’yı ziyaret ettiği ortaya çıkmıştı. FETÖ den tutuklu ve halen Silivri Cezaevinde bulunan Saygılı, Topuz’u makam kapısında karşılayarak odasına almıştı.

TELEFONUN ŞİFRELERİ KIRILDI

Öte yandan, Metin Topuz’un tutuklanmasından sonra ABD’nin Türkiye’ye verdiği ‘cep telefonu notası'yla, Topuz’un kullandığı ve tutuklanmasından sonra el konulan cep telefonunun ABD devletine ait olduğunu belirterek iadesini istiyordu. Notada, telefonun ve SIM kartın içindeki verilerin Viyana Sözleşmesi gereği dokunulmazlık kapsamı içinde olduğu ifade ediliyordu. Türkiye kamuoyunun günlerdir tartıştığı ABD’nin nota vermesine yol açan cep telefonu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından incelemeye alındı. Hürriyet'ten Toygun Atilla'nın haberine göre, Metin Topuz’un telefonun şifreleri İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde yapılan çalışmalar sonunda kırıldı.

REZA ZARRAB BAŞLIKLI GRUP

Haberde yer alan detaylara göre, Metin Topuz’un kullanımındaki 0532....41 numaralı telefonun içindeki WhatsApp yazışmalarına ulaşıldı. Binlerce sayfa tutan bu yazışmalar, soruşturma dosyasına girdi. O yazışmalardan biri de 22 Mart 2016 tarihine ait.

Bu yazışmada, ABD Başkonsolosluğu irtibat görevlisi Metin Topuz 22 Mart 2016 saat 08.51’de ‘Reza Zarrab’ başlığı ile bir grup oluşturdu.

Bu gruba Topuz, ilk mesajını saat 09.02’de attı. WhatsApp yazışmalarına, saat 09.25’te ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’nda görevli diplomat K. de katıldı. Yazışmalar İngilizce olarak yapıldı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler