HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mevlüt Çavuşoğlu: Suriye'yi bu rejimden kurtarmamız gerekiyor

ABD, İngiltere ve Fransa'nın dünyayı sarsan Suriye müdahalesinin ardından açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Operasyon rejime yönelik. Suriye'yi bu rejimden kurtarmamız gerekiyor. Esad rejimi artık Suriye'de kalmamalı" dedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bugüne kadar çoktan müdahale edilmesi gerekiyordu. Esad görevde kaldığı için ve daha önce cezalandırılmadığı için tekrar tekrar kimyasal silah kullandı. Bu mesele sadece kimyasal silah meselesi değildi. Barış için çok yoğun çaba sarf ettik. En kilit ülke Türkiye oldu. Maalesef tüm anlaşmalara rağmen Doğu Guta'da da on binlerce insanı bu rejim öldürdü. Bu müdahale rejime yönelik. Umarım sonuç odaklı olmuştur. Kimyasal silahların yapıldığı merkezlerin hedef alındığı söylendi. Sivillerle ilgili bir açıklama henüz gelmedi. Bu rejimin artık Suriye'nin başında kalmaması gerekiyor" dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanlığı da bugün, "Türkiye, 7 Nisan günü Duma’da çok sayıda sivilin ölmesine yol açan kimyasal silah saldırısına mukabil ABD, İngiltere ve Fransa'nın bu sabaha karşı Suriye rejimine karşı düzenlediği operasyonu yerinde bir tepki olarak görmektedir. Rejim tarafından gerçekleştirildiği yönünde güçlü şüphe bulunan Duma saldırısı karşısında tüm insanlığın vicdanına tercüman olan bu operasyonu memnuniyetle karşılıyoruz. Kimyasal silahlar dahil kitle imha silahlarıyla ayrım gözetmeksizin sivilleri hedef alan saldırılar insanlığa karşı suç teşkil etmektedir. Yedi yılı aşkın süredir gerek konvansiyonel, gerek kimyasal silahlarla kendi halkına zulmeden Suriye rejiminin insanlığa karşı suçlar ve savaş suçları alanındaki sicili sabittir. Uluslararası toplumun vicdanında bu konuda şüphe yoktur." açıklamasını yapmıştı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler