HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte MHP Genel Başkanı olacağı iddia edilen Ruhi Ersoy kimdir? sorusunun yanıtı

Seçim sonuçlarının ardından MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin koltuğunu Ruhi Ersoy'a bırakacağı kulislerde konuşuluyor. Peki, Devlet Bahçeli gibi Osmaniyeli olan Ruhi Ersoy kimdir? İşte yanıtı!

İşte MHP Genel Başkanı olacağı iddia edilen Ruhi Ersoy kimdir? sorusunun yanıtı

1 Kasım 2015'te gerçekleştirilen 26. Dönem Milletvekili Seçimlerinden büyük bir hüsranla ayrılan Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) kurultay tartışmaları başladı. MHP'de Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin yerine kimin geçeceği merak edilirken, ortaya Ruhi Ersoy adı atıldı. Ortaya atılan iddialara göre Devlet Bahçeli'nin aklından geçen ilk isim kendisi gibi Osmaniyeli olan Ruhi Ersoy...

7 Haziran'da gerçekleştirilen 25. Dönem Milletvekili Seçimlerinde oy oranını arttıran MHP'nin 1 Kasım'da büyük oy kaybı yaşamasının ardından Devlet Bahçeli'nin durumu tartışma konusu olmuştu. Seçimler öncesinde başta Meral Akşener olmak üzere bazı önemli isimlere milletvekili adayları listesinde yer verilmemesi eleştirilirken, MHP'nin parti içi muhalefeti Meral Akşener ve Sinan Oğan etrafında toplanmaya başladı. Devlet Bahçeli ise genel başkanlığı güvendiği bir isme bırakmayı düşünüyor ve bu anlamda en fazla Ruhi Ersoy ismi ön plana çıkıyor.

Haber7'nin haberine göre, 15 yıldan beri girdiği tüm seçimleri kaybeden Bahçeli'nin teşkilatın yenilenme çağrılarına olumlu yaklaştığı ve partiyi genç bir isime emanet edeceği öğrenildi. Kendisi gibi Osmaniyeli olan ve Gazi Üniversitesi'nde Edebiyat Fakültesi'nde öğretim görevlisi olan Doç. Dr. Ruhi Ersoy son seçimlerde Bahçeli'nin ardından Osmaniye Milletvekili olarak da Meclis'e girdi. Ersoy, 2012 yılından bu yana da MHP'nin MYK üyesi olarak görev yapıyor.

RUHİ ERSOY KİMDİR?

MHP'de genel başkanlık için adı geçen Ruhi Ersoy, 1972 tarihinde Osmaniye'de dünyaya geldi. İlk ve orta öğretimini Osmaniye'de, Karaçay İlkokulu ve Derviş Paşa Lisesi'nde tamamlayan Ruhi Ersoy ardından Erciyer Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde lisans eğitimini tamamladı. 1995 yılında lisans eğitimini tamamlayan Ruhi Ersoy, aynı yıl Kayseri Behice Yazgan Kız Lisasei'nde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği yapmaya başladı.

2001 yılında Gaziantep Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'ne öğretim görevlisi olarak atanan Ruhi Ersoy, ardından 2003 yılında ise Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde doktora çalışmasını tamamladı.

Ruhi Ersoy, 2011 genel seçimlerinden sonraki süreçte Gazi Üniversitesine geçiş yaptı ve 4 Kasım 2012'de MHP 10. Olağan Kurultayında MYK üyesi seçildi. Ruhi Ersoy kongreden bir müddet sonra Aile, Kadın ve Engellilerden Sorumlu Divan Başkan Yardımcılığına getirildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler