HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MHP'li Günal: Hukuk devleti ayaklar altına alındı

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, hukuk devletinin ayaklar atlına alındığını, ilahiyat profesörlerinin dini duyguları istismar ederek fetvalar verdiklerini söyledi.

MHP'li Günal: Hukuk devleti ayaklar altına alındı

Partisinin Van il kongresine katılan MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, 12-13 yıldan bu yana AK Parti iktidarında en sıkıntılı dönemlerin görüldüğünü söyledi. Günal, şöyle dedi:

"Hukuk devleti ayaklar altına alınmış her gün yeni bir hukuksuzluk örneğiyle karşı karşıyayız. Maalesef ne yargı, ne devletin kurumları kalmış ne de yasama parlamento dikkate alınıyor. Eğer en başta hukuku tanıması gereken ettiği yemine göre devletin kurumlarını uyum içerisinde çalıştırması gereken, devletin, milletin birliğine, bütünlüğüne, bağımsızlığına, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti için yemin eden Cumhurbaşkanı bu kurallara uymazsa ne yapacağız? Yukarı çıktı halen oradan da tatmin olmuyor."

Türkiye'de 17-25 Aralık operasyonlarına da değinen Günal, AK Parti Hükümeti'nin 2 yıl boyunca beraber olup kendi tabirleriyle "Ne istediniz de vermedik?" dedikleri kişilirin 'Terör örgütü' olarak anılmaya başlandığını anlatırken, "Şimdi de bize kızıyor. Peki o zaman 12 yıl sen ne yaptın, ne verdin de şimdi kavga ettiniz? 17 Aralık öncesine döndüklerini varsayalım. Yani 16 Aralık'a dönelim. Eğer bu yolsuzluklar çıkmasa siz halen onlarla beraber olacaktınız. Bütün mesele yolsuzlukların ortaya çıkması" dedi.

Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'le ilgili açıklamalarda bulunan Günal konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir de fetva verdiriyorlar. Diyorlar ki 'Rüşvet ve yolsuzluk aynı şey değildir. Rüşvet alan adama hırsız derseniz, günah olur ayıp olur' diye. Burada dini duygularımızı kullanarak bunları temin edecek bir ilahiyat profesörü söylüyor. Ondan da fetva alıyorlar. Diyor ki biz devletin malını çalmadık. Torpille ilgili açıklama yapan bir vekil, Mehmet Metiner diye bir zavallı var. 'Cumaya gidiyoruz. Ayet okuyorlar bunun içerisinde akrabalara bakmayı' diyor 'Siz inanmıyor musunuz Allah'ın sözüne'. Ben de diyorum ki be adam, be Müslüman her cuma dinliyorsun o ayetin başı ne? O ayetin başı adaletle başlıyor. Sen önce adaletli ol. Ondan sonra cebinden ve kazandığından ver diyor. Devletin parasından mı ver diyor? 'İşlerinizde adaletli olun' diyor."

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler