HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Microsoft iPhone'larınızı hedefliyor

Microsoft, Windows 10 Mobile ekosisteminin genişlemesi için yeni stratejiler açıkladı. Microsoft'un build konferanslarında yeni mobil stratejilerle birlikte iPhone kullanıcılarını etkileyebilecek stratejiler de açıklandı. Microsoft, iPhone kullanıcılarına neler sağlayacak?

Microsoft iPhone'larınızı hedefliyor

Microsoft, mobil platformlarındaki pasifliği ile eleştiriliyor, Windows 10 Mobile ise istenen yükselişi yakalayamadı. Microsoft'un cross-platform anlayışı dahi Windows 10 Mobile'ın beklenen yükselişini getiremiyor. Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Microsoft Build konferanslarında, şirketin yeni mobil stratejileri açıklandı ve Microsoft artık iPhone odaklı mobil projeler geliştirmeye başlıyor. Bununla ilgili gerekli açıklamaları Microsoft'un mobil çözüm lideri Joe Belfiore yaptı, Belfiore'ye göre, Microsoft'un popüler ofis ve iş uygulamaları iPhone'lara yönelik tekrar elden geçirilecek.

İlk hedef; OneDrive'ın iPhone'larda kullanımı!

Microsoft'un bulut sunucu çözümlerinden olan OneDrive, iPhone'lara göre tekrar organize edilecek. Windows 10 masaüstü versiyonları Creators Update'i aldı ancak Windows 10 Mobile'ların bu güncellemeleri almaması nedeniyle OneDrive'ın iPhone planları bu yaz dönemi itibariyle ortaya çıkacak. Microsoft'un OneDrive kararı, yine şirketin cross-platform stratejisi ile oluşturulacak. Microsoft, daha önce "kapalılığı ile" eleştiriliyordu; şimdi açılımlar ilk olarak Linux ile başladı, ardından Android gibi farklı platformlara da hem açılım yapmaya başladılar hem de telefonların Windows 10 Mobile - Android sürümlerini aynı anda çalıştırabilmeleri için çeşitli projeler duyurdular. Microsoft'un, Microsoft (kalp) Linux söylemi şimdi de Microsoft (kalp) All Devices'a döndü.

Cortana, iPhone'lara geliyor

Microsoft'un kişisel asistanı; Cortana, yakın zaman içerisinde Android'in dijital marketi olan Google Play Store'da yayımlanmaya başladı. Şimdi, Cortana için iPhone yolları göründü ve Cortana'nın iPhone yol haritası sonbahar dönemi içerisinde şekillenecek.
Continuum ve Office 365 macOS'lara geliyor!

Somut bir şekilde duyurulmasa da; Build sunumlarının genel vizyonuna bakıldığında Microsoft'un kurumsal çözümlerinden olan Microsoft Continuum, artık sadece Windows 10'larla birlikte değil macOS - iPhone ekosisteminde de çalışacak. Microsoft Continuum, masaüstü PC ile mobil telefonun bağlantısını sağlayan bir çeşit dock teknolojisi. Windows 10 Mobile'daki kısıtlı Windows uygulamaları, masaüstüne yansıtılarak, telefonu bir PC'ye çevirebiliyor.
Windows 10 Mobile'ın pazardaki gücü 500 milyon kullanıcı olarak özetlendi. Microsoft, bu adımlarıyla iOS kullanıcılarını, cihaz değişimi olmadan kendi ekosistemine kazandırmak istiyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler