HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Midyat Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı saldırı: 2 polis şehit oldu 3 sivil hayatını kaybetti

Mardin'in Midyat ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 polis şehit olurken, 3 sivil hayatını kaybetti. 51 de yaralı var

Mardin'in Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı araçla saldırı gerçekleştirildi. Bomba yüklü aracı patlatan teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Başbakan Binali Yıldırım,

olayda 2 polisin şehit olduğunu, 2 sivilin de hayatını kaybettiğini açıkladı.

İlerleyen saatlerde ölü sayısı 5'e yükseldi. Hastaneye kaldırılan sivillerden biri daha hayatını kaybetti.

Aralarında polislerin de olduğu 51 kişi de yaralandı. Saldırıyla ilgili haberlere geçici yayın yasağı getirildi.

Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde bugün saat 11.15 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Patlama ve sonrasında çıkan çatışma nedeniyle ilçeye Mardin'den takviye birlikler sevkedildi. Saldırıdan sonra emniyet müdürlüğü ve çevresi savaş alanına döndü.

ÖLEN SİVİLLERİN SAYISI 3'E ÇIKTI

Mardin'in Midyat İlçesi'nde PKK'lıların İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla düzenlediği ve kadın polis memurları Nefize Özsoy ile Şerife Özden Kalmış'ın şehit olduğu saldırıda hayatını kaybeden sivil vatandaşların sayısı da 3'e yükseldi. Saldırıda ağır yaralanan bir vatandaş Midyat Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Ölen sivillerin Bekir Sayan, eşi Hayriye Sayan ile Fahrettin Ekinci olduğu belirlendi. Böylece terör saldırısında yaşamını yitirenlerin sayısı 5'e yükselirken; aralarında polis ve sivillerin bulunduğu 51 yaralının tedavileri ise Midyat başta olmak üzere Mardin, Batman ve çevre il ve ilçelerdeki hastanelerde sürüyor.

1 TON PATLAYICI YÜKLEYİP KARGO ARACI GÖRÜNTÜSÜ VERDİLER

Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla PKK'lıların düzenlediği saldırının detayları da ortaya çıkmaya başladı.

Olay yerinde polis ekiplerinin yaptığı incelemede elde edilen ilk bilgilere göre infilak ettirilen minibüse yaklaşık 1 ton patlayıcı yüklendiği belirlendi. PKK'lıların bomba yüklü minibüs bir kargo firmasının amblemlerine de yapıştırarak kargo aracı görüntüsü verdiği, bu yöntemle Emniyet Müdürlüğü'nden içeriye girmeye çalıştığı ortaya çıktı.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Mardin Valiliği, Midyat İlçesi'nde PKK'lıların bomba yüklü araçla emniyete düzenlediği saldırıda 2 polisin şehit olduğunu, 3 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve güvenlik görevlisi ve sivil olmak üzere 51 kişinin de yaralandığını açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi:

"İlimiz Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına bugün saat 11.10 sıralarında bomba yüklü araçla terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı neticesinde 2 polis memurumuz şehit olmuş, 3 sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiş, güvenlik görevlisi ve sivil olmak üzere 51 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılara Midyat Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından 22 yaralı bölgedeki çeşitli hastanelere ileri tetkik ve tedavi için sevk edilmiştir. Olayın aydınlatılmasına yönelik çalışmalar ilgili birimlerimizce yürütülmektedir."

Çok sayıda binanın büyük hasar gördüğü dikkat çekti.

Dün İstanbul Vezneciler'de düzenlenen bombalı saldırı sonrası sanal alemde yer alan bir iddia ortalığı karıştırmıştı. İddiaya göre bir kullanıcı bombalı saldırı olacağını biliyordu. Aynı kullanıcı, 15 Haziran'a kadar yeni saldırıların olacağını iddia etmişti.

BİNALARIN ARASINDA

Patlamanın meydana geldiği bölge çok sayıda sivil ile lojmanların da olduğu bir yer. Çevre binalarda da ciddi hasarlar oluştu.

BARİYERLİ ALAN

Emniyet müdürlüğünün lojmanlarının bulunduğu bahçeye giren araç infilak etti. Binanın önünde terörist saldırılara karşı bariyerler olduğu, aracın bahçeye girmeye çalışırken patlatıldığı öğrenildi.

DOKTORLAR GÖREVE ÇAĞRILDI

Sağlık Bakanlığı, il genelinde çalışan doktorları görev başına çağırdı. Terör uzmanları ve savcılar da bölgeye doğru hareket etti. Patlamanın şiddetiyle bölgedeki lojmanın ön cephesinde büyük hasar oluştu.

SİVİLLERİN ÇOK YOĞUN OLDUĞU BİR BÖLGE

Hain saldırının gerçekleştiği yer sivillerin de yoğun olduğu bir bölge. Bombalı aracın, daha önce terörist saldırılara karşı konulan bariyerlerin olduğu bölgede patladığı, içeriye giremediği belirtiliyor. Yaralılar arasında çok sayıda sivilin de olabileceği bildiriliyor.

ERDOĞAN, SALDIRIYI LANETLEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Midyat'taki saldırıyı lanetledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'in Midyat ilçesinde emniyet güçlerini hedef alan bombalı saldırıya ilişkin yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı telefonla arayarak olay hakkında bilgi aldı. Saldırıyı lanetleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, gelişmeleri yakinen takip ettiği, bu çerçevede Mardin Vali Yardımcısı Erkan Çapar ile de bir telefon görüşmesi yaptığı kaydedildi.

YAYIN YASAĞI GELDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, Mardin'in Midyat ilçesinde meydana gelen patlamayla ilgili geçici yayın yasağı getirildi.

BAŞBAKAN AÇIKLAMA YAPTI

Başbakan Binali Yıldırım Midyat'taki saldırıda 2 polisin şehit olduğunu, 2 sivilin hayatını kaybettiğini söyledi. Yıldırım saldırıda 30'dan fazla kişinin de yaralandığını dile getirdi. Ancak saatler sonra ölü sayısı 5'e yaralı sayısı ise 50'nin üzerine çıktı.

New Collection


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler