HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Milas'ta Kadınlar Günü'nde gerginlik

Muğla'nın Milas İlçesi'nde, sivil toplum örgütlerinin katılımıyla oluşturulan 'Milas Kadın Dayanışması Platformu', 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği gerçekleştirdi

Oktay ÇAYIRLI/ MİLAS,(Muğla),(DHA) -. Platformda yer alan HDP'lilerin alana parti bayrak, flama ve sloganlar eşliğinde gelmesi üzerine gerginlik yaşandı. Vatandaşlar ve güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle gerginlik büyümeden sonlandı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Milas Şubesi, Eğitim Sen Milas İlçe Temsilciği, Cumhuriyet Kadınları Derneği Milas Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Milas Şubesi, Tümbel Sen Milas İlçe Temsilciği, Sağlık Emekçileri Sendikası Milas İlçe Temsilciliği, Cumhuriyet Halk Partisi ve Halkların Demokratik Partisi Milas İlçe Başkanlığı'nın yer aldığı Milas Kadın Dayanışması Platformu tarafından, saat 17.00'de, Atatürk Meydanı'nda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği düzenlendi.Etkinlik öncesinde seçim bürosu önünde toplanarak parti bayrak, flama ve sloganlar eşliğinde Atatürk Meydanı'na doğru yürüyüşe geçen HDP'lilere, meydana önceden varış olan diğer sivil toplum örgütü temsilcileri tepki gösterdi. Alınan karar doğrultusunda hiçbir partinin bayrağı, flaması, simgesi ve sloganının alanda kullanılmayacağının kararlaştırıldığı hatırlatıldı. HDP'lilere bayrakları ve flamalarının kaldırılmaları ve alandan ayrılmaları istendi. Talep karşısında HDP'liler ve platformda yer alan diğer üyeler arasında tartışma çıktı. İtişmelerin yaşandığı tartışma kavgaya dönüşmeden, alanda bulunan güvenlik güçleri ve vatandaşlar tarafından yatıştırıldı. Platform üyelerinin tepkilerine karşılık HDP'liler ilk önce parti bayrak ve flamalarını topladı. HDP'liler daha sonra meydanın diğer bölümüne geçerek burada 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla hazırladıkları basın açıklamasını okuyup alandan ayrıldı.

HDP'lilerin alanı terk etmesinin ardından platformda yer alan diğer sivil toplum örgütü temsilcileri ve üyeleri de Atatürk Meydanı'ndan başlayarak, şehir içerisinde yürüyüşlerini yaptı. Atatürk Meydanı'nda son bulan yürüyüşten sonra platform tarafından hazırlanan ortak basın açıklaması Çiğdem Çetin Bozkurt tarafından okundu. Etkinlik Grup Eski Sokakların seslendirdiği şarkılarla son buldu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler