HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Milletvekilinin görüşme ve yazışmaları depolandı mı?"

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, milletvekili makam telefonlarının dinlediği ve ortak internet ağından milletvekillerinin bilgisayarlarındaki tüm yazışmalarının kayıt altına alındığına ilişkin iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

Tanal, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde "telekulak" iddialarını gündeme getirirken TBMM Bilgi İşlem Başkanlığı'ndan sorumlu meclis yöneticilerinin kimliklerini sordu.TBMM Bilgi İşlem Başkanlığı'nda çalışan görevlilerin, milletvekilleri de dahil olmak üzere TBMM'de çalışan herkesin telefon ve internet kayıtlarına ulaşıp ulaşmadıklarını öğrenmek isteyen Tanal, "Bunu sağlayacak bir sistem mevcut mudur?" sorusunu yöneltti.

TBMM'de milletvekilleri dâhil tüm personelin telefon görüşmelerine ve internet bağlantısı yoluyla bilgisayar kayıtlarına ulaşabilen TBMM Bilgi İşlem Başkanlığı'nın, personel ve milletvekillerinin, bilgi güvenliğini ve özel hayatın gizliliğini ihlal edip etmediğinin kimler tarafından kontrol edildiğini de soran CHP'li Tanal önergesine şöyle devam etti:

"TBMM'deki milletvekillerinin özel telefon konuşmalarının, bilgisayarlarındaki kayıtların ve internet üzerinden yaptıkları yazışmaların ulaşılabilirliği herhangi bir izne bağlı mıdır? Herhangi bir izne bağlı ise bu izni kim veya kimler verebilmektedir? Bu iznin verilebilmesi için gerekli kılınan koşullar nelerdir?

2002 tarihinden işbu önerge tarihine kadar herhangi bir milletvekilinin ve personelin telefon görüşmeleri, internet yazışmaları ve bilgisayarındaki kayıtlar incelenmiş, depolanmış ve herhangi başka bir müdahaleye maruz bırakılmış mıdır? Böyle bir durum söz konusu ise nedenleri nelerdir ve bunun yasal dayanağı nedir?" (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler