HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Milli Piyango büyük ikramiye ne kadar? İşte Milli Piyango bilet fiyatları

Milli Piyango büyük ikramiye ne kadar merak ediliyor. Merakla beklenen Milli Piyango bilet fiyatları açıklandı. Vatandaşlar bu yıl 60 milyon liralık büyük ikramiye için hayal kurmaya başladı.

Milli Piyango büyük ikramiye ne kadar? İşte Milli Piyango bilet fiyatları

Milli Piyango büyük ikramiye tutarı belli oldu. 2016 yılını geride bırakacağımız ve 2017 yılına 'Merhaba' diyeceğimiz bu günlerde vatandaşlar 2017 özel çekilişi için Milli Piyango biletlerine büyük ilgi gösteriyor. Yılbaşının vazgeçilmez unsurlarından olan Milli Piyango yılbaşı çekilişi için bilet alanlar ya da alacak olanlar yeni yıla milyoner olarak girmenin hayallerini kurmaya başladılar. Biletlerin satışa çıkarılmasının ardından yurttaşlar, Milli Piyango biletleri ne kadar ve Milli Piyango büyük ikramiye ne kadar gibi sorulara yanıt almaya başladı. Geçen zaman içerisinde katlanarak artan Milli Piyango büyük ikramiyesi bu yıl gerçekten oldukça yüksek bir değere sahip. Kazananların bir çok hayalinin gerçekleşeceği de kesin... Yılbaşı özel çekilişi öncesinde sizler için Milli Piyango büyük ikramiyesi ne kadar ve Milli Piyango bilet fiyatları ne kadar gibi cevabı merak edilen soruların yanıtlarını derledik. İşte Milli Piyango yılbaşı çekilişinden detaylar...

2017 MİLLİ PİYANGO BÜYÜK İKRAMİYESİ NE KADAR?

Milli Piyango yılbaşı büyük ikramiyesi belli oldu! 31 Aralık 2016 günü boyunca Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından noter huzurunda yapılacak çekiliş sonucunda belirlenen ikramiyelerin kazanan talihlileri belirlenecek. Çekilişle tek bir ikramiye verilmeyecek, büyük-küçük çok sayıda ikramiye sahibini bulacak. Yılbaşı özel çekilişi için belirlenen Milli Piyango büyük ikramiyesi 60 milyon lira olarak belirlendi! Büyük ikramiyenin yanı sıra 1 adet 10 milyon lira, 1 adet 5 milyon lira, 1 adet 2 milyon lira, 1 adet 1 milyon lira, 1 adet 500 bin lira ikramiye verilecek. Bu ikramiyeler yılbaşı çekilişinde dağıtılacak büyük ikramiyeler olacak.

Diğer taraftan 31 Aralık 2016 tarihinde yapılacak olan Milli Piyango büyük ikramiyesi çekilişinde 20 adet 100 bin lira, 30 adet 50 bin lira, 50 adet 10 bin lira, 100 adet 5 bin lira, 200 adet 3 bin lira, 300 adet 2 bin lira ve 500 adet de bin lira verecek. Çekilişte bin adet 500 lira, 8 bin adet 400 lira, 40 bin adet 300 lira, 200 bin adet 200 lira, 700 bin adet 120 lira da dağıtılacak. 2017 yılbaşı özel çekilişinde toplamda 348 milyon 180 bin lira ikramiye dağıtılacak. Toplam bilet sayısı ile 2 milyon 950 bin 269.

MİLLİ PİYANGO BİLET FİYATLARI NE KADAR?

Az önce bahsettiğimiz gibi pek çok büyük ikramiyenin sahibini bulacağı bu özel çekiliş öncesinde hayaller kurulmaya başlandı. Çekiliş için bilet alan herkes büyük ikramiyeyi ya da büyük ikramiyelerden birini kazanıp, hayallerini gerçekleştirebilmenin peşinden gidecek. Kimileri sevinecek, kimileri ise hayallerini başka çekilişlere erteleyecek. Vatandaşlar hayalleri süsleyen büyük ikramiyeyi kazanabilmek için, "Milli Piyango bilet fiyatları ne kadar?" sorusuna yanıt arıyor. Bu çekilişin biletlerinin fiyatları ise şöyle olacak; tam bilet 60 lira, yarım bilet 30 lira, çeyrek bilet ise 15 lira. Bu 2017 yılbaşı özel çekilişinin büyük ikramiyesi bu güne kadar verilen en büyük tutar. Yani büyük ikramiye tam bilete isabet ederse, 60 milyon liralık dev ikramiye tek bir kişinin olacak. Diğer yandan yarım bilette ikramiye ikiye bölünecek ve talihliler 30 milyar lira kazanacak. Büyük ikramiyenin çeyrek bilete isabet etmesi halinde ise 60 milyar dörde bölünecek ve talihlilere 15'er milyar liralık ikramiyeler düşecek. 29 Kasım'dan itibaren satışa sunulan biletlerden istediğinizi almak için son günlere kalmamak önemli. Seçeneğin fazla olması şansınızın da fazla olması anlamına gelecektir.

İKRAMİYELER SON 10 YILDA KATLANDI

Milli Piyango İdaresi verilerine göre, 2017 için 60 milyon lira olarak belirlenen büyük ikramiye, son 10 yılda büyük artış gösterdi. Büyük ikramiye, 2007 ve 2008 yıllarında 25 milyon lira olmuştu. Bu rakam 2009'da 30 milyon lira, 2010'da 35 milyon lira, 2011'de 40 milyon lira, 2012'de 45 milyon lira, 2013 ve 2014'te ise 50 milyon lira olarak belirlenmişti. Geçen yıl ise büyük ikramiye olarak 55 milyon lira verilmişti.

BİLETLERİN GÜVENLİK ÖZELLİKLERİ

Kağıdın dokusunda, yuvarlak içerisinde Milli Piyango amblemli fligran bulunuyor ve gün ışığına tutulduğunda görülüyor. Kağıdın her tarafına homojen olarak dağılmış ve sadece mor ışık (ultraviyole) altında görülebilen uzunluğu en az 3 milimetre olan parlayan ve kesin çizgiler şeklinde mavi ve sarı renkli görünmez elyaf da yer alıyor. Kompozisyon bölümünün üst ve alt bölümünde bulunan mini ''Milli Piyango'' yazısı, renkli fotokopi çekildiğinde dağılma özelliğine sahip. Biletin tarih ve bedelinin yazıldığı bölümdeki ince çizgiler fotokopi çekildiğinde dağılıyor ve netliğini kaybediyor.

SAHTE BİLETLERE DİKKAT EDİN

Milli Piyango yılbaşı çekilişi için bilet alacak vatandaşların dikkatli olmaları gerekiyor. Bilet alırken, biletlerde bulunan güvenlik özelliklerine dikkat etmek önemli. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerde sahte biletlerin gelebileceği düşünülüyor. Burada vatandaşların özenli olmaları hem para kaybının, hem de hayal kırıklığının önüne geçecektir.

BÜYÜK İKRAMİYE İLE NELER ALINABİLİR?

Büyük ikramiyeyle 67 bin 500 adet Cumhuriyet, 133 bin 500 adet yarım ve 266 bin 700 adet çeyrek altın alınabiliyor. Bu parayla, en pahalı otomobiller arasında gösterilen Bugatti Veyron'dan 7 adet almak mümkünken, lüks jetlere de sahip olunabiliyor. İkramiye ile 1 milyon lira değerinde 60 lüks yata sahip olunabilirken, erkeklerde prestij göstergesi haline gelen lüks saatlerden de bin 200 adet alınabiliyor. 200 bin lira değerinde 300 normal, 350 bin lira değerinde 171 lüks daire ya da 600 bin lira değerinde 100 villa satın alınabilirken, bu gayrimenkullerden aylık ortalama 450 bin lira kira geliri elde edilebiliyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler