HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Milli Piyango çeyrek biletlerine yoğun ilgi

Milli Piyango bilet fiyatları çeyrek 12,5 TL'den, yarım 25 TL'den, tam bilet ise 50 TL'den satışa çıkarıldı. Büyük ikramiyeyi duyanlar Milli Piyango biletlerine hücum edince biletlerin çoğu tükendi.

Milli Piyango çeyrek biletlerine yoğun ilgi

Milli Piyango'nun bu seneki ikramiyesi dudak uçuklatacak miktarda olunca vatandaş ''ya bana çıkarsa'' umuduyla bilet almak için harekete geçti. Bu yılın büyük ikramiyesi 50 milyon TL olunca, haliyle milli piyango gişelerinde uzun kuyruklar oluştu. Biletlerin tükenme ihtimali üzerine son günlere kalmak istemeyen vatandaşlar, özellikle Eminönü'ndeki Nimet Abla'dan bilet almayı tercih ediyor. Vatandaş bir umutla sıraya girip 50 milyon TL ile yapabileceklerinin hayalini kuruyor.

Yılbaşı çekilişi 31 Aralık tarihinde gerçekleşiyor

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünce yapılacak çekiliş 31 Aralık 2014 tarihinde gerçekleşecek. Yılbaşı özel çekilişi Ankara'da yapılacak. Milli Piyango yılbaşı özel çekilişi gece 24.00'de gerçekleştirilecek.

31 Aralık gecesi yapılacak olan çekilişe göre eğer kazandıran numaralar tam bilete çıkarsa talihli 50 milyon TL'nin sahibi olacak, yarım bilete çıkarsa ikramiye ikiye bölünecek. İkramiye çeyrek bilete çıkarsa büyük ikramiye dörde bölünecek. Biletin amorti çıkması ihtimalinde de satın alınan biletin ücreti geri alınabilinecek. İkramiye isabet eden numaraları üzerinden yırtılmış veya kopmuş olup, parçaları mevcut olan biletlerin ikramiyesi ancak, idare veya satış merkezleri tarafından yapılacak inceleme sonucunda ödenebilecek.

Bilet fiyatları değişmedi

Tam biletin 50 TL, yarım biletin 25 tl, çeyrek biletin ise 12.5 TL olduğu milli piyango biletleri geçtiğimiz günlerde satışa çıkarıldı. Biletlerin neredeyse yarısı şimdiden tükendi.

İkramiye geçen seneyle aynı miktarda

Milli Piyango bu yıl 50 milyon TL ikramiye dağıtıyor. Geçen yılın büyük ikramiyesi yine 50 milyon TL'ydi. Bu rakam bu sene değişmedi. İkramiye bu sene de 50 milyon TL oldu. 31 Aralık 2014’te yapılacak yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiyenin yanı sıra 1 adet 5 milyon lira, 1 adet 3 milyon lira, 1 adet 2 milyon lira, 1 adet 1 milyon lira ve 5 adet de 500 bin lira verilecek. Milli Piyango biletlerinin fiyatları ise ülke şartlarına bakılırsa biraz yüksek. Ancak bilet alarak zengin olma hayaline bir adım daha yaklaşacak olan vatandaş yılbaşı biletlerine oldukça rağbet ediyor.

Sahte biletlere dikkat!

Yılbaşında bilet satış yoğunluğu fırsat bilen dolandırıcılar her yıl bu biletlerin sahtesini yapıp vatandaşlara satıyor. Yetkililer ise vatandaşları sahte biletler konusunda uyarıyor. Bu yüzden güvenilir kaynaklardan bilet almak gerekiyor ancak sahte bileti gerçekten ayırmak mümkün. Bilet satın alırken biletlerin sol alt köşesine dikkat etmek gerekiyor. Çünkü gerçek biletin sol alt kısmında bulunan kontrol numarasının rakamları kabarık. Bilet ışığa tutulunca üzerinde Milli Piyango’nun MP logosu görünmesi gerek. Işıkta mavi ve açık yeşil renkli parlayan, kesik çizgiler şeklinde dağılımı bulunan elyaflar görünür. Biletin arkasında kalın çerçeve çizgisinin dışında ince çerçeve çizgisi bulunur. Gerçek bilette biletin arka yüzündeki ikramiye planı ve diğer yazıların hepsi net görünür. Tam biletler açık mavi, yarım biletler bayrak kırmızısı ve çeyrek biletler de açık nefti yeşil renkli olup, renkler canlıdır.

En çok 3 sayısı çıktı

Son 10 yılın istatistiki bilgilerine göre Milli Piyango İdaresi tarafından düzenlenen "Yılbaşı özel çekilişi"nde son 10 yılda 295 milyon lira ikramiye dağıtıldı. Aynı dönemde 40 kişinin zengin olduğu çekilişlerde en şanslı il İstanbul, en fazla çıkan numara ise 3 oldu.
10 yıldır yapılan çekilişlerde dörde bölünen büyük ikramiyeyi en çok kazanan il İstanbul oldu. 14 kez büyük ikramiyeye ortak olan İstanbul'u, 4'er kez ikramiye çıkan Ankara ve Adana ile 3 kez ikramiye çıkan İzmir takip etti.

Çekilişlerde toplam 295 milyon lira dağıtıldı

Milli Piyango İdaresince 10 yıldır düzenlenen büyük ikramiye çekilişlerinde toplam 295 milyon lira dağıtıldı. Çekilişlerde büyük ikramiyelerin tamamı çeyrek bilete çıkarken, 10 yılda 40 kişi büyük ikramiye sayesinde zengin oldu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler