HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Milli Piyango'da üç şanslı ilçenin sırrı ne?

"Milli Piyango Genel Müdürü Recep Biçer, şans oyunlarında büyük ikramiyelerin aynı yerlere çıkmasını ‘’Korelasyon var’’ diyerek izah etti. ‘’Korelasyon’’, olasılık anlamına geliyor

Milli Piyango'da üç şanslı ilçenin sırrı ne?

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü Recep Biçer, şans oyunlarında büyük ikramiyelerin Çankaya, Muratpaşa, Pendik, Yenimahalle gibi ilçelerine çıkmasını ‘’Korelasyon var. Kuponların yüzde 10’u buralarda oynanıyor ’’ diyerek izah etti. ‘’Korelasyon’’ olasılık anlamına geliyor.

Genel Müdür Biçer, TBMM Plan Bütçe Komisyonunda Maliye Bakanlığı bütçesi görüşülürken yaptığı açıklamada, şans oyunlarına müdahale edilerek devir yoluyla ikramiye tutarlarının yükseltildiği, ardından da belli kişilere aktarıldığı yönündeki iddiaları yanıtladı. Çekilişlerin halka açık ve noter huzurunda gerçekleştirildiğini anlatan Biçer, ''1939 yılından bugüne kadar kesintisiz olarak talih oyunları çekilişleri yapılıyor ve binlerce çekilişin birinde bile usulsüzlük saptanmadı'' dedi.

‘’YÜZDE 10 ORANI’’

İdare tarafından 4 sayısal oyun oynatıldığını, bunların da zaman zaman devirleri olduğunu kaydeden Biçer, Ankara'nın Çankaya, Antalya'nın Muratpaşa ve İstanbul'un Pendik ilçelerinde oynanan kolon sayıları itibariyle yüzde 10'a yakın oranları bulunduğunu, çıkan ikramiye ile oynanan kolon arasında da birebir ‘’Korelasyon’’ olduğunu söyledi.

2012 yılında büyük ikramiyeleri 12 kez Ankara Çankaya, 9 kez Antalya Muratpaşa, 8 kez İstanbul Pendik ve 5 kez de Ankara Yenimahalle’den oynanan kuponlar kazandı. Sayısal lotoda, 14 ile 21 Nisan ve 13 Ekim tarihlerinde üç kez en yüksek ikramiyeyi, Ankara Yenimahalle aldı. 14 Nisan’da bir milyon 581’er bin lira kazanan iki kişi de kuponunu Yenimahalle’den oynadı, 31 Mart ve 13 Ekim’de de Antalya Muratpaşa büyük ikramiyeyi yakaladı.

Şans topunda ise 16 Mayıs ve 25 Ağustos günü 391 bin lirayı bulan toplam ikramiye Antalya Muratpaşa’ya çıktı. Şans topu 7 Mart’ta ise Yenimahalle’den tutturuldu. 5 Temmuz günü Yenimahalle’ye çıkan süper loto ikramiyesi ise, tam 2 milyon 184 bin lira oldu. On numarada ise 5 Mart, 23 Nisan, 28 Mayıs ve 15 Ekim çekilişlerini Muratpaşa ilçesi kazandı. Muratpaşa’da 28 Mayıs çekilişinde iki kişi birden sonucu bilerek büyük ikramiyeyi aldı.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler