HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Milli Takım formaları tanıtıldı! Mehmet Demirkol yeni formaları nasıl buldu?

UEFA Uluslar Ligi ve 2020 Avrupa Şampiyonası öncesi yeni Milli Takım formaları tanıtıldı. Formalar ilk ke 23 Mart'ta İrlanda ile oynanacak maçta giyilecek. Peki formalar beğenildi mi? Önceki milli takım formasına set eleştirileri olan ve göğüste çubuğu olan klasik milli takım formasına dönülmesine isteyen Mehmet Demirkol yeni formayı nasıl buldu?

Milli Takım formaları tanıtıldı! Mehmet Demirkol yeni formaları nasıl buldu?

Merakla beklenen Türkiye Milli Takım formaları tanıtıldı. A Milli Takım EFA Uluslar Ligi ve 2020 Avrupa Şampiyonası elemelerinde iç saha ve deplasmanda giyeceği formaların görücüye çıkmasıyla beraber farklı yorumlara yol açtı. Sosyal medyada pek çok kişi formayı beğenmediğini söylerken bazıları da en azından önceki formalara göre daha iyi olduğunu belirtiyorlar.

AY YILDIZ KALBİN ÜSTE DENİLEREK TANITILDI

Türkiye Futbol federasyonu yeni forma tasarımında ay yıldız armanın tam kalbin üzerinde olduğunu açıkladı. Son yıllarda klasik Türkiye Milli takım formasına dönülmesi isteniyor ki o formada ay yıldız kalbin üstünde değil ortada bulunuyor. Milli Takım forması tanıtım metni şu şekilde:

Geleneksel kırmızı göğüs bantlı tasarıma sahip formalarda hızı simgeleyen gölgeli tasarım unsurları yer alırken, Türk Milli Takımı'nın en önemli simgesi olan Ay-yıldızlı arma, kalbin tam üstünde büyütülerek yer aldı. Ayrıca formanın yaka arkasına da ay-yıldız detayı eklendi.

2018 milli takim formasi beyaz

Tamamen kırmızı renkten oluşan iç saha forması ve beyaz renkteki deplasman formasının göğüs kısmından geçen bant, formaya göz alıcı bir estetik kazandırıyor.

Türk Milli Takımı'nın 95 yıllık tarihinden izler taşıyan formalar, oyuncuları sahada baskı altında kuru ve serin tutmaya yardımcı olmak için teri vücuttan arındıran teknolojiyle üretildi.

2018 milli takim formasi kirmizi

Forma numaraları formanın sağ göğüs kısmına indirilerek, formanın üzerinde hava geçirgenliği yüksek bir alan oluşturuldu. Ayrıca önceki formalarda hava sıcaklığı yüksek olduğunda numaraların formayı sırta yapıştırdığını belirten futbolcuların geri bildirimleri ışığında, yeni formada numaraların iç kısmında yapışmayı önleyici Vapor Knit teknolojisi malzeme kullanıldı.

İç saha formasının şortları kırmızı renkte tasarlanırken, deplasman şortlarında beyaz tercih edildi. Şortların dar kesimi, hareket kabiliyetini ve konforu artırmak için önleyici Vapor Knit teknolojisiyle özel tasarlandı.

MEHMET DEMİRKOL'DAN MİLLİ TAKIM YORUMU

Geçmişte özellikle kırmızı siyah milli takım forması ile ilgili sert eleştirilebi bulunan Mehmet Demirkol yeni forma hakkındaki görüşünü de Twitter'da paylaştı. Türkiye'nin göğüs bantlı klasik formasına dönmesi gerektiğini söyleyen Dmierkol, Yeni formadan da eleştirilerini esirgemedi.


Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler