HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'MİT personeli tartaklandı' iddiası

Hükümet tarafından başlatılan polis ve savcı operasyonlarının nedenlerinden biri olan Adana baskının görüntüleri ortaya çıktı.

'MİT personeli tartaklandı' iddiası

Sabah Gazetesi’nin haberine göre, Adana’da MİT’e ait TIR’lara yapılan baskına ilişkin görüntüler olduğu belirtildi. Jandarma komandoların, MİT personelinin olduğu araca giderek, 4 MİT görevlisini darp ettiği kaydedildi.

Habere göre, görüntüler, Ceyhan Sirkeli Gişeleri’nde bulunan karayolları binasına ait güvenlik kamerasından alındı. Görüntülerin, baskında bir anormallik olduğunu sezen bir karayolu görevlisi tarafından manüel biçimde zoom yapılarak çekildiği ifade edildi.

Karayolu görevlisinin ifadesine de başvuruldu. Görüntüler Vali Hüseyin Avni Coş’un talimatı ile tutanak karşılığında İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişleri’ne teslim edildi.

Bir saati aşkın görüntülerde baskın anında 4 MİT görevlisinin yaka paça araçtan indirildiği, yere yatırıldığı ve jandarmalar tarafından darp edildiği görülüyor. Görüntüler, çok sayıda jandarmanın Ceyhan otoban gişelerinde 3 TIR gelmeden tertibat alıp kontrol noktası oluşturmasıyla başlıyor. MİT görevlileri darp edildikten sonra çok sayıda jandarma komando 2’si kırmızı, biri beyaz üç TIR’ın dorsesine çıkıp konteynırlara bakıyor.

CUSUSLUK SORUŞTURMASINA GİZLİLİK KARARI

Bu arada, soruşturmanın casusluk iddialarına ilişkin kısmına yönelik yayın yasağı kararı alındığı öğrenildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler