HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sürücü adayları direksiyon sınav tarihlerini merak ediyor

10 Ekim'de uygulanan ehliyet sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz sürücü adayları direksiyon sınav tarihlerini beklemeye koyuldu. Peki 'Direksiyon sınav tarihleri ne zaman? İşte yanıtı...

Sürücü adayları direksiyon sınav tarihlerini merak ediyor

2015 yılında yapılacak 6 ehliyet sınavından 4'ü gerçekleştirildi. Geriye kalan 2 ehliyet sınavından ilki 10 Ekim 2015'te yapıldı, diğeri ise 12 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirilecek. 10 Ekim tarihli MTSAS Ehliyet Sınavı başvuruları 25 Ağustos tarihinde başladı. 15 Eylül 2015'e kadar devam etti. MTSAS Ehliyet Sınavı başvurularının ardından sınav gerçekleştirildi. 10 Ekim tarihli ehliyet sınavının gerçekleşmesinin ardından sürücü adayları 'Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?' Sorusuna yanıt aradı. Milli Eğitim Bakanlığı sürücü adaylarını bekletmedi ve ehliyet sınav sonuçları kısa sürede yayınlandı. Ehliyet sınav sonuçlarının açıklanmasıyla adaylar sonuçlarını kontrol etme fırsatı buldu. Ehliyet sınav sonuçları aşağıda yer alan bağlantıda yer almaktadır.

10 EKİM EHLİYET SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Ehliyet sınavının ardından yapılacak sınavlarda stajyer ehliyet uygulamasına geçilecek ve vatandaşlar stajyer sürücü dönemini başarıyla tamamlamaları gerekecek. 10 Ekim tarihli MTSAS Ehliyet Sınavının sonuçları 20 Ekim 2015'te açıklandı. Ehliyet yazılı sınav sonuçlarından geçer not alan yani 100 puan üzerinden 70 alan sürücü adaylarıdireksiyon sınavına girmeye hak kazandı. Ardından adaylar ''Direksiyon sınav tarihleri ne zaman?'' Sorusuna yanıt aradılar.

DİREKSİYON SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN?

Direksiyon sınav tarihi konusunda Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı resmi bir açıklama bulunmuyor. Direksiyon sınav tarihleri, bağlı olduğunuz ilçe emniyet müdürlüğü tarafından belirlenip sürücü kursunuza bildiriliyor. Yani her sürücü kursunun sınav tarihi farklı günlerde gerçekleştiriliyor. Direksiyon sınavı tarihini öğrenmek için sürücü kursunuzu aramanız gerekiyor.

STAJYER EHLİYETTE SÜRÜCÜYE 75 CEZA PUANI HAKKI VERİLECEK

İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu (İSKEF) Başkanı Murat Tekin, stajyer sürücü uygulamasının 1 Ocak 2016'da başlayacağını hatırlatarak, "İlk defa ehliyet alacakların stajyerliğe kalmaması için 10 Eylül'e kadar sürücü kurslarına başvurarak, 10 Ekim'de yapılacak teorik sınava girmeleri gerekmektedir." dedi. Stajyer ehliyetin tanımını; "İlk defa ehliyet alacaklar için başarılı olduktan sonra sürücü belgesini 2 yıllık staj çerçevesinde kullanması." şeklinde tanımlayan Murat Tekin, stajyer ehliyette, kursiyere 75 ceza puanı hakkı verileceğini söyledi.

YENİ EHLİYETLER 80 ÜLKEDE GEÇERLİ OLACAK

Murat Tekin, stajyer ehliyetin pek çok yeniliği de getireceğini sözlerin de değindi. Ehlieyetteki çeşitliliğin 9 'dan 17'ye yükseldiğini getiren Murat Tekin, ömür boyu ehliyet döneminin kapanacağını vurguladı. 25 milyon ehliyetin 2016 değşeceğini de hatırlatan Murat Tekin, Avrupa ülkeleri başka olmak üzere 80 ülkede geçerli olacağını dile getirdi.

STAJYERLERİN YANINA EHLİYETLİ İSTENMEYECEK

Stajyer ehliyetlerle ilgili en çok merak edilen konulardan biri sürücülerin yanlarında ehliyetli birinin bulunması zorunluluğunun olup olmayacağı. Bu konuya açıklık getirmek gerektiğine işaret eden Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, binlerce sürücü adayını rahatlatacak bir açıklamada bulundu. Yelkenci, Almanya, Avusturya gibi ülkelerdeki gibi stajyer sürücülerin yanlarında ehliyetli birinin bulunması zorunluluğunun bulunduğunu ancak Türkiye'deki uygulamasına böyle bir uygulamanın söz konusu olmadığını beilrtti ve ,şöyle devam etti: "Stajyer sürücülerin yanlarında aileden ehliyetli birinin bulunması gibi bir zorunluluk bulunmuyor. Bu nedenle, vatandaşların stajyerlik sürecini kabus gibi algılayarak telaşa kapılmamaları gerekiyor. Yönetmelikle getirilen alkollü araç kullanmamak, kırmızı ışıkta geçmemek, yaya üstünlüğü ve hız sınırı kurallarının ihlalleri ise zaten bir sürücünün yapmaması gerekenler. Öyle bir algı oluşturuluyor ki sanki stajyerlik döneminde bu kuralları ihlal edemeyecek ancak stajyerlik dönemini geçtiği zaman bu kurallar artık geçerli olmayacak. Böyle bir şey yok."

EHLİYET SINAVI TAKVİMİ


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler