HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mudanya'da yeniden oruç tutulacak

Bursa’nın Mudanya İlçesi’nde Tekke-i Atik Camii imamı N.T., akşam ezanını 5 dakika erken okuyunca, ilçede oruç tutanların büyük bölümü orucunu erken açtı.

Mudanya'da yeniden oruç tutulacak

Emekli din görevlisi N.T., Tekke-i Atik Camii’nde dün akşam ezanını 20.47 yerine 20.42’de okudu. Merkezi sistemle okunan ezan ardından Ramazan topunun da patlaması üzerine çok sayıda kişi orucunu erken açtı. Müezzinin camide olmaması nedeniyle saati ileri olduğu için ezan okuyan N.T. yanlışlık yaptığı anlayınca 5 dakika sonra ikince kez ezan okudu.

Ezanın okunması ve Ramazan topunun da patlaması üzerine orucunu açan ancak daha sonra yanlışlık yapıldığını öğrenen çok sayıda kişi tepki gösterdi.

"1 GÜN KAZA ORUCU TUTULACAK"

Mudanya Müftüsü Ömer Faruk Kesimoğlu, 'oruç kazasından' büyük üzüntü duyduklarını belirterek, şöyle dedi:

"Din görevlimiz saatindeki yanlışlıktan dolayı bir hata yaptı. Maalesef bunun dönüşü yok. En fazla bir gün kaza orucu tutarak bozulan oruçlarımızı telafi edebiliriz. Çünkü keyfi bozulan bir oruç olmayıp, zorunlu olarak bozulan bir oruçtur. Bu konuyu Din İşleri Yüksek Kurulu ile görüşerek yapılması gerekenleri Cuma vaazında vatandaşlarımıza açıklama yapacağım. İlçemizde böyle bir hata ilk defa olmuştur."

Halkı bu konuda daha uyanık olmaya davet eden Kesimoğlu, "Sonuçta ezanı okuyan da bir insan. Hata yapabilir, ezanı duyduktan sonra vatandaşlarımız saatlerini kontrol etmeleri en azından oruçlarının kazaya kalmalarını engelleyebilir" dedi.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler