HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mudanya'dan İmralı'ya yeni iskele

Terörist elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanarak, götürüldüğü İmralı Adası'nda müebbet hapis cezası alması sonrası ilk kez İmralı ile ulaşımı sağlayan Mudanya İskelesi yeniden yapılıyor.

Mudanya'dan İmralı'ya yeni iskele

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın 1999 yılında yakalanıp getirildiği İmralıAdası’nda ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasından sonra İmralı ile deniz ulaşımını sağlayan Mudanya İskelesi’nin yerine 4 milyon liralık harcamayla yenisi yapılıyor.

Büyükşehir Belediyesi, Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı’nın isteği üzerine devam edenMudanya Sahil Projesi Kapsamı’nda, İmralı Cezaevi Müdürlüğü’nün de bulunduğu adliye binasının hemen yanındaki askeriyeye ait araziye modern bir iskele yapıyor.

Denizin içersinde 75 metre uzunluğunda 12 ton ağırlığında yük taşıyan kamyonların da geçeceği özel bir platform oluşturulduktan sonra L şeklinde 65 metrelik iskele inşaa edilecek.

Sahil Güvenlik’e ait dört botun da rahatlıkla demirleyeceği 140 metre uzunluğundaki iskelenin ihalesi Temmuz ayının ilk haftasında gerçekleşecek ve yıl sonuna kadar tamamlanacak.

Yeni iskelede Sahil Güvenlik ve İmralı ile irtibatı sağlayan jandarmaya ait binalar bulunacak. Böylece İmralı’ya gitmek isteyenlerin kimlik kontrolleri, retina taramaları, üst aramaları buradan yapılacak.

Yeni iskelenin hizmete girmesiyle Abdullah Öcalan’ın yakalanmasından sonra İmralı ile deniz irtibatını sağladığı için 17 yıldır halka açık olmayan iskele jandarma tarafından belediyeye teslim edilecek.

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler