HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Müdür atama değerlendirmesinde haksızlık iddiasına dava

Balıkesir Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadettin Pircioğlu, Milli Eğitim şube müdürleri Mutlu Aslan ve İhsan Parlak hakkında her bir mağdur için 6'şar yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Müdür atama değerlendirmesinde haksızlık iddiasına dava

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Balıkesir Şube Sekreteri Özgür Sarıbülbül, davanın bu konuda verilen ilk yargılama kararı olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı, geçen yıl yayınladığı yönetmelikle aynı unvanda 4 yıllık çalışma süresini tamamlayan eğitim kurumu müdürlerini değerlendirmeye almış, 75 puan altında kalan yöneticileri değişik okullara öğretmen olarak atamıştı. Bandırma'da bu uygulamadan mağdur olan Fuat Özcan, Salim Kızılaslan, Kazım Pınar, Hacı Akyaz, Mehmet Cancan, Çağlar Törünler, İdris Erdoğdu, Rifat Erçin, Vasfi Akçetin ve Bülent Delice, haksızlığa uğradıkları gerekçesiyle Bandırma Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Soruşturmayı tamamlayan Bandırma Cumhuriyet Savcısı Ahmet Dilfiruz, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadettin Pircioğlu, Milli Eğitim şube müdürleri Mutlu Aslan ve İhsan Parlak hakkında, görevi kötüye kullanmak ve kişiyi belli hakkından mahrum etmek suçlarından, her mağdur için ayrı ayrı 6'şar yıla kadar hapis cezası istemiyle Bandırma Asliye ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

Eğitim-Sen Balıkesir Şube Sekreteri Özgür Sarıbülbül, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Açılan davanın bu konuda verilen ilk yargılama kararı olduğunu belirten Sarıbülbül, "Puanlamanın objektif olmadığına, bilirkişi ve müfettiş raporlarında belirtilen kamu görevlilerinin, görevlerini kötüye kullanma suçu oluşturduğu savcılık makamınca da aynı şekilde değerlendirilmiştir. Görevin gereklerine aykırı hareket eden milli eğitim müdürü ve şube müdürlerinin kişileri mağdur ettiklerine karar vermiştir. Burada çarpıcı olan cumhuriyet savcılığı hazırladığı iddianamede her bir okul müdürü için ayrı ayrı cezalandırılmasını istemiştir. Bundan sonraki süreçte bağımsız Türk adaleti tarafından yargılanacaklardır. Sendikamız da bu süreçte takipçi olacaktır. Her zaman söylediğimiz gibi kanunsuz hukuksuz işlem yapan kamu görevlileri gün gelir yargı önünde hesap verir. Sadece süreç biraz uzun olablir. Bugün mutluyuz. Sonunda bu kişiler iddianame hazırlanmak suretiyle yargı önüne çıkmışlardır. Yargılanma süreciyle ilgili bir şey söylemiyoruz. Sonuçlarını hep birlikte göreceğiz. Bu noktaya gelmenin kolay olmadığına da dikkat çekmek istiyorum" dedi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler