HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Müftünün sözleri Tunceli'yi karıştırdı

Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde bir grup, ilçe halkına hakaret ettiğini ileri sürdükleri müftü Muhammet Yusuf Yaşar'ı protesto yürüyüşü yaptı.

Tunceli Valiliği de müftü Yaşar'la ilgili iddialar idari soruşturma başlattı.

Mazgirt'in Akpazar Beldesi'nde 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Anadolu Lisesi'ne ziyarete giden müftü Yusuf Yaşar'ın öğretmenlerle konuşurken iddiaya göre ilçe gençleri uygunsuz hareketlerde bulunmakla suçladı, "19-23 yaş grubundaki gençler elinde bira dolu poşetlerle sağda solda geziyor. Öyle şeyler yapıyorlar ki, dilim varmıyor söylemeye" dedi.

Öğretmenler de müftü Yaşar'ın bu sözlerini tutanakla okul yönetimi aracılığı ile Mazgirt Kaymakamlığı ve Tunceli Milli eğitim Müdürlüğü'ne iletti.

Olayın duyulması üzerine Mazgirt Belediye Başkanı ÖDP'li Tekin Türkil, DBP İlçe Başkanı Ali Rıza İlbey, kadın, çocuk ve eğitimcilerden oluşan bir grup, müftü Yaşar'ı protesto yürüyüşü yaptı.

Ellerinde dövizlerle Cumhuriyet Meydanı'ndan yürüyüşe geçen grup Mazgirt Kaymakamlığı önüne gelip oturma eylemi yaptı.

Burada yapılan konuşmalarda Müftü Muhammet Yusuf Yaşar'ın sözlerinin kabul edilemeyeceği ileri sürülerek, "Müftünün öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmalar, yenilir yutulur cinsten değil. Derhal görevden el çektirilmeli ve il dışına gönderilmelidir, bir dakika daha ilçede bekletilmemelidir" dedi.

DBP İlçe Başkanı Ali Rıza İlbey de "Bir an önce bu şahsın halkımızdan özür dilemesini ve görevinden alınmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Valilik açıklaması

Tunceli Valiliği de yazılı açıklama yaparak Müftü Muhammet Yusuf Yaşar hakkında idari soruşturma başlatıldığını bildirdi. Açıklamada, "Valiliğimizce bahsi geçen olayla ilgili olarak idari tahkikat başlatılmıştır. Konuyla ilgili kamuoyuna bilahare bilgi verilecektir" denildi. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler