HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muğla BİLSEM, UNESCO kardeş okullar ağında

Muğla’daki tüm ilçelerden özel yetenekli ve zekâ seviyesi yüksek öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde eğitim veren Muğla Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) kuruluşunun üçüncü yılında 181 ülkede 10 binin üzerinde gönüllü okulun oluşturduğu Kardeş Okullar ağı (ASPnet) ağına kabul edildi.220 öğrencisi bulunan Muğla BİLSEM, çalışmalarını dünya çapında 181 ülkedeki 10 binin üzerindeki okula yaygınlaştırma ve Türkiye’nin tanıtım yüzü olma fırsatını yakaladı.

Muğla BİLSEM, UNESCO kardeş okullar ağında

Muğla’daki tüm ilçelerden özel yetenekli ve zekâ seviyesi yüksek öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde eğitim veren Muğla Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) kuruluşunun üçüncü yılında 181 ülkede 10 binin üzerinde gönüllü okulun oluşturduğu Kardeş Okullar ağı (ASPnet) ağına kabul edildi.
220 öğrencisi bulunan Muğla BİLSEM, çalışmalarını dünya çapında 181 ülkedeki 10 binin üzerindeki okula yaygınlaştırma ve Türkiye’nin tanıtım yüzü olma fırsatını yakaladı. Üyelik konusunda uzun süredir çalışmalarını sürdüren BİLSEM, tamamen öğrenci katılımı ile ‘Sürdürülebilir bir yaşam için el ele’ (Hand in Hand for a Sustainable Life) projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında sürdürülebilir kalkınma bilincini disiplinler arası nitelikte yapılan çalışmalarla ve eğitimlerle oluşturulup öğrencilere yaparak ve yaşayarak çevre sorunlarına çözüm bulmaları imkânı verilecek. Proje daha sonra dünya genelindeki paydaşlarla paylaşılarak genel anlamda dünyamızın daha yaşanılabilir bir hale gelmesi için çalışılmış olacak.
Muğla BİLSEM Müdürü Bekir Cevizci, Muğla’da yapacakları çalışmaları 181 ülkede 10 binin üzerindeki okulda tanıtabileceklerini belirterek, “UNESCO 181 ülkede 10 binin üzerinde gönüllü okulu bir araya getirerek ağ oluşturdu. Türkiye’den ise kabul ettiği 5-6 okulun arasında Muğla Bilim ve Sanat Merkezi de var. Merkez olarak projemizi hazırladık ve UNESCO’ya sunduk. Proje kapsamında UNESCO’nun belirlediği dört çalışma alanı var. BU alanlarda yaptığımız çalışmaları 181 ülkedeki 10 binin üzerindeki okula tanıtacağız. Hem deneyimlerimizi o okullara aktarmış olacağız, hem de ülkemizin eğitimini, siyasi, ekonomik, turizm gibi ülkemize ait ne varsa bu okullara yapmış olacağız. Ülkemizi biz eğitimcilere anlattığımız zaman bunun geri dönüşümü muhakkak olacaktır. İlk projemiz sürdürülebilir kalkınma alanı ile ilgili bir proje. Burada çevre ile ilgili yaptığımız projenin bilimsel anlamında sonuçlarını alacağız. Aldığımız sonuçları sempozyumlar veya internet ağı üzerinden veya birebir görüşmelerle ağ üzerinde bulunan 10 okula deneyimlerimizi aktaracağız veya onların bu alanda çalışma yapmalarını sağlayacağız” dedi.

Muğla BİLSEM, UNESCO kardeş okullar ağında

Muğla BİLSEM, UNESCO kardeş okullar ağında

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler