HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muğla Bodrum'da orman yangını

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Muğla Bodrum'da orman yangını

Alınan bilgiye göre, Yalıçiftlik Mahallesi'nde oteller, yerleşim yerleri ve bir tersaneye yakın ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı.

Bölgede kuvvetli esen rüzgar nedeniyle kısa sürede büyüyen yangına, ilk müdahaleyi Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum İtfaiye Amirliği, Bodrum Orman İşletme Şefliği ve Milas Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yaptı.

Ekiplerin yangını kontrol altına almaya çalıştığı bildirildi.

OTELLERE DOĞRU İLERLİYOR

Muğla'nın Bodrum ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle oteller bölgesine doğru ilerliyor.

Edinilen bilgiye göre, Bodrum'a bağlı Yalıçiftlik Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Bölgede etkili olan fırtına nedeniyle hızla büyüyen alevler, sahil şeridinde bulunan otellere doğru ilerlemeye başladı. Yangına çok sayıda orman ve itfaiye ekibiyle müdahale edilirken, otel personelleri de hortum ve yangın söndürme tüpleriyle önlem alıp beklemeye başladı.

AYDIN'DA DA ORMAN YANGINI

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde orman yangını çıktı.

Alınan bilgiye göre, Örmepınar Mahallesi yakınındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın şiddetiyle yayılmaya başlayan yangına Aydın Orman işletme Müdürlüğüne bağlı 4 arazöz, 4 yangın söndürme ekibi ile Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri müdahale etti.

Bölgeye çevre ilçelerden de takviye ekiplerin yönlendirildiği, söndürme çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

BALIKESİR'DE ORMAN YANGINI

Balıkesir'in Dursunbey ilçesi kırsalında orman yangını çıktı.

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde orman yangını çıktı. Yangın ihbarı ile birlikte çok sayıda yangın söndürme ekibi yangın bölgesine sevk edilirken Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, "İhbarla birlikte ekiplerimiz müdahaleye başladı. Ormandan ziyade daha çok örtü yangını diye tabir edebileceğimiz bir yangın. Çalışmalarımız sürüyor" dedi. Yangın söndürme çalışmalarına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri de destek veriyor.

Öte yandan Balıkesir'in Sındırgı ilçesi kırsalında da orman yangını çıktığı ancak ekiplerin zamanında müdahalesi ile yangının kısa sürede kontrol altına alındığı öğrenildi.

SURİYE SINIRINDA ORMAN YANGINI

Yayladağı sınırı karşısındaki Suriye'nin Bayırbucak Türkmen bölgesinde çıkan orman yangını 15 ayrı noktada sürüyor.

Alınan bilgiye göre, Esed rejiminin, muhaliflerin kontrolündeki Kelez, Yamadi, Sallur ve Karaman köylerine yönelik dün başlattığı hava destekli saldırılar devam ediyor.

Dünkü saldırılar sonrası 5 ayrı noktada çıkan yangınlar büyüyerek devam ederken, bugünkü saldırılarla birlikte 10 ayrı noktada daha orman yangını çıktı.

Yayladağı ilçesi Kızılçat ve Çalıboğazı mevkileri karşısındaki yangınların birkaçı, sınıra 500 metre kadar yaklaştı.

Yayladağı Orman İşletme Şefliği ekipleri, yangının sıçrama ihtimaline karşılık sınır bölgelerinde hazır bekletiliyor.

Suriye'de muhalifler tarafından kurulan yangın söndürme ekiplerinin de yoğun bombardıman nedeniyle yangına müdahale etmekte zorlandığı bildirildi.

Bodrum’daki Orman Yangın Otellere Ulaşmadan Söndürüldü

Muğla'nın Bodrum ilçesinde otellere yakın bir bölgede ormanlık alanda çıkan yangın 5 saat süren çalışmanın ardında kontrol altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Yalıçiftlik Mahallesi'nde otellere yakın bir bölgede saat 14.00 sıralarında çıkan orman yangını, bir anda tüm ormanı sardı. Rüzgarın da etkisiyle birlikte yaklaşık 10 hektarlık orman kül oldu. Yüzlerce çam ağacının yandığı bölgede 10 arazöz, 8 itfaiye aracı, 3 iş makinası, 60 orman işçisi ve çevrede bulunan çok sayıda otel personeli yangına müdahale etti. Ormanı kaplayan alevler yaklaşık 5 saat süren çalışmaların ardından akşam saatlerinde söndürüldü.Yangının çıktığı bölgede bulunan tatil köyünün 90 çalışanı da yangın tüpleri ile itfaiye ekiplerine yardım etti.

Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemezken itfaiye ekipleri soğutma çalışmalarına devam ettiği öğrenildi.

AA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler