HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muğla'da 3 saat sağanak yağmur

Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'de sabah saatlerinde başlayan, aralıklarla üç saat etkisini hissettiren sağanak nedeniyle yollar suyla dolup taştı.

Muğla'da 3 saat sağanak yağmur

Belediye ekiplerinin çalışması ve etkisini yitiren yağmur sonrası suların çekilmesinin ardından kentte hayat normale dönmeye başladı.

Kent merkezinde üç saat boyunca aralıklarla etkili olan sağanak yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Cadde ve sokaklar tıkanan mazgal ve rögarlardan taşan sularla dolup taştı. Yaya ve sürücüler yollarda ilerlemekte güçlük yaşadı. Trafik ekipleri bazı noktalarda önlem alıp sürücüleri uyardı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) öğrencilerinin yaşadığı Kötekli Mahallesi'nde ise zemin katta kalan bazı ev ve işyerinde su baskınları yaşandı. Mahalle sakinlerinden İrfan Akçay ise, "Her yıl aynı rezillik ile karşı karşıya kalıyoruz. Belediye ekipleri her defasında gelip inceleme yaptıktan sonra geri gidiyor. Geçen yıl evim sular içinde kaldı. Bütün eşyalarım kullanılamaz hale geldi. Sesimizi duyurmak için ne yapacağımızı şaşırdık" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (MUSKİ) ile Menteşe Belediyesi ekipleri su baskını ve diğer olumsuzluklara karşı çalışma başlattı. Akyol, Emirbeyazıt ile Muslihittin mahallelerinde de yollarda biriken sular ekiplerce tahliye edildi.

CHP'li Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, "Artan yağışın ardından ekiplerimiz yardım istenen yerlere zamanında müdahale etti. 24 saat görevimizin başındayız" diye konuştu. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler