HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muğla'da hortum

Muğla’nın Ortaca ilçesinde meydana gelen hortum nedeniyle binlerce ağaç zarar gördü, ev ve otellerin çatıları uçtu, tekneler alabora oldu.

Muğla’nın Ortaca ilçesinde, sabah saatlerinde etkili olan fırtına ve hortum, hayatı felç etti. Dün gece saatlerinde başlayan yağış, 17 Ekim Perşembe günü yerine fırtınaya bıraktı. Saat 11.00 sıralarında da hortum meydana geldi. Ortaca’nın Sarıgerme ile Yeşilyurt köylerinde etkili olan hortumda pekçok ev ve otelin çatısı uçtu, camları kırıldı, binalarda hasar meydana geldi.

Birçok ağaç kökünden devrilirken, binlerce ağaçta hasar meydana geldiği belirtiliyor.Birkaç dakika süren hortum nedeniyle 4 tane tekne batarken, 1 teknede karaya vurdu, ayrıca Sarıgerme açıklarında bulunan Tavşan adasında 4 tekne mahsur kaldı, teknede insanların bulunduğu ve ulaşılamadığı belirtiliyor.Ayrıca hortum sırasında otellerde bulunan bazı turistler ile Yeşilyurt köyünde başına kiremit düşen yaşlı bir kadının yaralandığı belirtiliyor. Yaşlı kadının hastaneye kaldırıldığı öğrenilirken, turistler hakkında ise resmi bir açıklama yapılmadı. Ayrıca bölgede yaşayan 6 kişinin de kayıp olduğu iddia ediliyor.
Sarıgermede hortum nedeniyle yıkılan ağaçlardan kapanan yolların bir kısmı açılırken, halen Oteller ile SARÇED’in bulunduğu bölgeye bağlantıyı sağlayan karayolu kapalı durumda bulunuyor. Ayrıca bölgede elektrikler kesik, telefon hatları çalışmıyor, GSM hatlarında da büyük sorun yaşanıyor. Bölgede Orman, Aydem, İtfaiye, Zabıta ve Jandarma ekipleri çalışma yapıyor.

Bu arada, Sarıgerme’de çeşitli otellerde kalan turistler hortumun ardından otelleri terk etmeye başladı. Üç otelde büyük hasar meydana geldiği belirtildi. Hortum nedeniyle, Sarıgerme’de turizm sezonunun tamamen kapandığı ve Sarıgermeyi eski haline getirecek çalışmaların uzun süreceği belirtiliyor. (İHA)

Tüm haberler

En Çok Aranan Haberler