HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muhteşem Yüzyıl Kösem 25. bölüm ile nefes kesti

Muhteşem Yüzyıl Kösem 25. bölüm takipçilerine yine heyecan dolu bir akşam yaşattı. Muhteşem Yüzyıl Kösem 25. bölüm Şehzade Osman ve Kösem'in hayatı tehlikeye girerken, aralarında güven sorunu yaşandı.

Muhteşem Yüzyıl Kösem 25. bölüm ile nefes kesti

Muhteşem Yüzyıl serisi Kösem ile devam etti. Tarihi konuları ele alan dizilerden hoşlananların ilgiyle izledikleri Muhteşem Yüzyıl Kösem 25. bölüm ile heyecan kaldığı yerden sürdü. Star TV'de izleyenleriyle buluşacak olan Muhteşem Yüzyıl Kösem 25. bölümde sarayda gerilim arttı. Şehzade Osman ile annesi Kösem Sultan'ın arası yaşanan olaylardan dolayı açıldı. TIMS'ten Timur Savcı'nın yapımcılığını üstlendiği Muhteşem Yüzyıl Kösem son bölümde heyecan dolu sahneler yaşandı. Merakla beklenen dizi 5 Mayıs Perşembe akşamı Star TV'de ekrana geldi. Muhteşem Yüzyıl Kösem 25. bölüm hakkında fikir edinmek isteyenler için son bölüm fragmanı haberimizin sonunda yer almaktadır.

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM 25. BÖLÜMDE NELER OLDU?

Sarayda işler karıştı. Sultan Ahmed'in beklenmedik ölümünün ardından kaos ortamı oluşurken, bu ölüm herkesten saklandı. Öte yandan Kösem Sultan ise evlatlarını koruyabilmenin derdine düştü ve yüzlerce yıllık kaideleri değiştirecek bir ferman hazırladı. Artık taht babadan oğula değil, ailenin en büyüğüne geçmeye başladı. Bu durum Osman'ın hiç memnun etmedi. Kendisinin yerine amcasının tahta çıkmasından rahatsız oldu. Şehzade Osman, Kösem'in kendisine güvenmediğini düşünmeye başladı ve bu onda büyük hayal kırıklığı yarattı.

Halime ile anlaşan Kösem, Sultan Mustafa'yı tahta çıkardı. Fakat Mustafa'nın tahta çıkmasının ardından validesultan olan Halime sözünde durmadı ve aralarındaki anlaşmayı bozdu. Kösem sürgüne gönderilirken, çocukları ise kafese kapatıldı. Halime'nin sözünde durmaması ve evlatlarının durumu Kösem'i öfkelendirdi. Bunun üzerine Kösem, Mustafa'yı tahttan indirmek istedi ancak bu iş öyle kolay değildi. Yönetimde önünde engel olmasını istemeyen Halime ise Kösem'i öldürtmek istedi. Artık hem Şehzade Osman'ın, hem de Kösem Sultan'ın hayatı büyük tehlike altına girdi. Öte yandan değişen sistem ve ardından yaşananlar ülkede de olumlu karşılanmadı; asker ve paşalar isyan etmeye başladılar. Ölümle burun buruna gelen Osman ve Kösem bu durumdan kurtulabildi mi?

GEÇEN BÖLÜMDE NELER OLDU?

Ahmed'i kaybetmekten çok korkan Kösem Sultan, onu iyileştirebilmek için her şeyi denedi. Ahmed, İskender’in şehzade olduğunu öğreniyor. İskender derdest edilip Ahmed’in önüne getiriliyor. Safiye oğlunu kurtarabilmek için kendi canını ortaya koyuyor. Ahmed, İskender hakkında şok bir karar verdi. Şehzade Mustafa’nın durumuna tanık olan Ahmed kahroldu. İki kardeşin hesaplaşması herkesin yüreğini dağladı. Ölümü kabullenen Ahmed, Kösem’e çok kıymetli bir hediye verdi. Sultan Ahmed ile Kösem Sultan’ın nikahı kıyıldı. Hayatının en mutlu sabahına uyanan Kösem büyük bir acıyla kavruldu. İki aşık birbirlerine ilk kavuştukları yerde veda ettiler! Sultan Ahmed, ölümü sevdiği kadının kollarında karşılarken, Ahmed’in emaneti Kösem’i derinden sarstı. Sevgilisinin zamansız ölümüyle Kösem için hayat durdu.

KÖSEM SULTAN

Osmanlı'da kadınların saltanatının etkili olduğu dönemde yaşayan Kösem Sultan, 1950'de dünayaya geldi. Sultan I. Ahmet döneminde saraya cariye olarak gelen Kösem, Valide Sultan olan Safiye Sultan'ın isteği üzerine adı Mahpeyker olmuştur. Osmanlı Padişah I. Ahmed'in en sevdiği hasekisi olmuştu. Osmanlı padişahlarindan IV. Murat ile Sultan İbrahim'in annesi ve IV. Mehmed'in babaannesidir. Torununun saltanatında bile haremi yönetmiş ve büyük kayınvalidesi Safiye Sultan gibi kendisi de Büyük Valide Sultan olmuştu.

GENÇ OSMAN (II. OSMAN)

Henüz 14 yaşındayken, amcası I. Mustafa'nın tahttan indirilmesinin ardından tahta çıktı. Sultan Genç Osman, Fatih Sultan Mehmed devrine kadar yapıldığı gibi saray dışından, Şeyhülislam Es'ad Efendinin ve Pertev Paşa'nın kızları ile evlendi. Yavuz Sultan Selim devrinden itibaren padişah saray dışından evlenmediği için bu davranış önemli bir değişiklik oldu. Kendisine planlarını uygulayacak bir sadrazam bulamadı. Bir şekilde tahtan indirilerek, çeşitli hakarete ve saldırılara maruz bırakıldıktan sonra Yedikule zindanlarında boğularak öldürülen Sultan Genç Osman, babası Sultan I. Ahmed'in yaptırdığı Sultanahmet Camii'nin yanındaki türbesine defnedildi. Tahta çıkar çıkmaz devlet erkânı içindeki üst düzey yetkilileri değiştiren, müderris ve kadıların atanma yetkilerini şeyhülislamdan alan Sultan Genç Osman çok yenilikçi bir padişahtı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler