HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Müjdat Gezen Sanat Merkezi kundakçısı tutuklandı

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni kundakladığı gerekçesiyle ikinci kez gözaltına alınan kişi, tutuklandı.

İstanbul Kadıköy'deki Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni kundakladığı gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra adli kontrolle serbest bırakılan şüpheli M.M.A, savcılığın itirazı üzerine tutuklandı.

Soruşturmayı yürüten savcılığın itirazı üzerine hakkında çıkarılan tutuklamaya yönelik yakalama kararı kapsamında dün gece yeniden gözaltına alınan şüpheli M.A.A, emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi.

Burada Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan şüpheli M.A.A'nın tutuklanmasına karar verildi.

NELER YAŞANMIŞTI?

Tutuklama talebiyle dün sevk edildiği mahkemeden serbest bırakılan Aligül hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı. Akşam saatlerinde tekrar gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen Mehmet Ali Aligül, Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.

SERBEST BIRAKILMIŞTI

Mehmet Ali A. serbest bırakıldıktan sonra adliye önünde konuştu. Aligül kundaklamayla ilgili olarak "Ben oraya alkollü falan gitmedim. Ben hayatımda alkol almadı. Sadece vatan duygularıyla, içimden geldiği şekilde devam ettim" dedi.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ni kundaklayan Mehmet Ali A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Servis şoförlüğü yapan şahsın sosyal medya hesabında kundaklamayı övdüğü görüldü. Mehmet Ali A.'nın ifadesinde "Müjdat Gezen Osmanlı padişahlarından Abdülhamit Han’ın torununa hakaret ettiği için buna tepki olarak yaptım, alkollü olduğum için bunun etkisiyle olayı gerçekleştirdim" dedi. Kundakçı Mehmet Ali A. ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Saldırganın olay öncesi benzin alması da kameralara takıldı. İstanbul Valisi Vasip Şahin ise konuyla ilgili olarak, saldırganın herhangi bir terör bağlantısı bulunmadığını söyledi.

Servis şoförü olduğu iddia edilen şüpheli sorgulanmak üzere önce İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan yerleşkesinde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürülmüştü. Burada sorgulanan şüpheli olay sırasında kimseden emir almadığını tek başına olduğunu anlatarak “”Müjdat Gezen'in Osmanlı padişahlarından Abdülhamit Han'ın torununa hakaret ettiği için buna tepki olarak yaptım, alkollü olduğum için bunun etkisiyle olayı gerçekleştirdim” demişti.

RESMİ İFADESİNDE DE İTİRAF ETTİ

Terörle bir bağlantısı bulunamayınca Gasp Büro Amirliğinde işlemleri tamamlanan Mehmet Ali A.'nın poliste verdiği resmi ifadesinde de suçunu itiraf ettiği öğrenildi. Emniyet Müdürlüğünde iki sayfa ifade veren Mehmet Ali A.'nın evli ve 4 çocuk babası olduğu, servis şoförlüğünün yanında Sigorta Acentalığı da yaptığı öğrenildi.

“TELEVİZYON PROGRAMINDA MÜJDAT GEZEN’E KIZIP YAPTIM”

Poliste verdiği ifadesinde yaklaşık 15 gün önce bir televizyon programına katılan Müjdat Gezen'in Abdülhamid'in torunu hakkında konuşmalarını beğenmediğini anlatan Mehmet Ali A., “Onun hakkında ileri geri konuştu. Bu sırada stüdyodan da gülüşme sesleri geliyordu. Bu olay kafama takıldı. Yaptığım olayı bu nedenle gerçekleştirdim” dedi. Polisteki ifadesinde olayı tek başına yaptığını

söyleyen Mehmet Ali A., “Olay gecesi 23.00 sıralarında tek başına evden çıktım. Evdekilere, biraz dolaşıp geleceğimi söyledim. Dışarı çıktıktan sonra önce bir benzin istasyonuna giderek elimdeki pet şişeye benzin aldım. Olay yerine geldim. Elimdeki benzini binanın dış çephesine döktükten sonra ateşe verdim” dedi.

“EVİME DÖNÜM UYUDUM”

Olay sırasında binanın boş olduğunu düşündüğünü söyleyen Mehmet Ali A’nın “Alevler etrafı sarınca oradan ayrıldım. Evime döndüm. Hiçbir şey olmamış gibi yatıp uyudum.” dediği öğrenildi.

PİŞMAN OLDUĞUNU SÖYLEMİŞ

Daha önceden polis kayıtlarında herhangi bir suç kaydı bulunmayan Mehmet Ali A. , ifadesinin sonunda yaptığı olaydan “Pişman” olduğunu söylediği belirtildi.

VALİ: SİYASİ BAĞLANTISI TESPİT EDİLEMEDİ

Saldırı olayıyla ilgili konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin ise şahsın şu ana kadar siyasi bir bağlantısının tespit edilmediğini açıkladı. Şahin “Böyle bir sanat merkezine bu tarz bir saldırının yapılması üzücüdür. Ben geçmiş olsun diliyorum. Ama saldırgan yakalandı. Gözaltındaki adli işlemleri devam ediyor. Olayın takibi siyasi boyutu olup olmadığı değerlendirilecektir ama siyasi boyutunun yüksek ihtimalli olduğu görülmüyor. Bu da adli süreç içerisinde en doğrusunu ortaya sunacaktır” şeklinde konuştu.

"İSTESEM BÜTÜN BİNAYI YAKABİLİRDİM"

Olaya ilişkin dün akşam gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirilen Mehmet Ali Aligül Anadolu Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu savcısına ifade verdi. Şüphelinin ifadesinde pişman olduğunu suçlamayı kabul ettiğini belirterek, "İstesem bütün binayı yakabilirdim" dediği öğrenildi.

ADLİ KONTROL HÜKÜMLERİ UYGULANDI, SERBEST KALDI

Hakimlik, Mehmet Ali A.'nın "Yakarak, yakıcı veya patlayıcı madde kullanarak mala zarar verme" suçundan tutuklanma istemiyle sevk edildiğini ancak şüphelinin sabit ikametgah sahibi oluşu, delillerin toplanmış olması ve kaçma şüphesinin bulunmamasını gerekçe göstererek tutuklanma talebinin reddine karar verdi. Serbest kalan şüpheli için haftada bir gün karakola imza atmak şeklinde adli kontrol hükümleri uygulandı.

"AYYAŞ BİRİ YAKTI DİYORLAR, ÖYLE BİR ŞEY YOK"

Serbest kalmasının ardından adliye bahçesinde gazetecilere konuşan zanlı yaptığı eylemin Müjdat Gezen’in Abdülhamid Han’ın torunu ile ilgili söyledikleriyle ilgili olduğunu belirterek, "Referandumla herhangi bir sıkıntısı yoktur. Ben oraya alkollü falan gitmedim. Sadece vatan duygularıyla, içimden geldiği şekilde devam ettim. Abdülhamid hepimiz için, bu ülke için bir şeyler yaptı. Benim hakkımda kendisi gibi ayyaş biri yaktı diyorlar. Öyle bir şey yok. Ben hayatımda alkol almadım, herhangi bir örgüte mensup değilim" dedi. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler