HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni kundaklayan kişi yakalandı

İstanbul Kadıköy'deki Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni benzin bidonu ile ateşe veren zanlı yakalanarak gözaltına alındı

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni kundaklayan kişi yakalandı

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kadıköy'deki Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni kundaklayan bir kişiyi Sancaktepe'de yakalayarak gözaltına aldı.

Kadıköy'deki Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni 20 Şubat Pazartesi günü saat 01.30 sıralarında kimliği belirsiz bir kişi tarafından kundaklandı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri konuyla ilgili yaptığı çalışmalarda güvenlik kameralarından bir kişiyi tespit etti. TEM ekipleri, bunun üzerine operasyon düzenleyerek 39 yaşındaki M.A. Aligül'ü Sancaktepe'deki evinde gözaltına alındı. Aligül, Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilerek ifadesinin burada alınacağı öğrenildi.

Şüpheli olarak gözaltına alınan Mehmet Ali A. 20 Şubat'ta sosyal medya hesabından "Allah'ın sopası yok ki gözüne soksun soysuz Müjdat Gezen sanat merkezi gece cayır cayır yanıyordu, Osmanlı'ya dil uzatırsa geberiri giderrrrrr peter olsun" diye mesaj paylaşmış.

Şüpheli, sanat merkezinin yangından bir sonraki fotoğrafının altına ise "K.... çocuğunun tamamı yansaydı keşke" diye yazmış.

SALDIRGANIN İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Gözaltına alınan Mehmet Ali A.'nın şoförlük yaparak geçimini sağladığı tespit edildi. Mehmet Ali A.'nın terör örgütüyle bağlantısı olmadığı belirlenirken, ilk ifadesinde de olayı "Müjdat Gezen'e kızgın olduğum için yaptım" dediği kaydedildi. Şüphelinin terör bağlantısı tespit edilemeyince olayla ilgili soruşturması Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine devredildi.

SALDIRI ANI

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni kundaklayan zanlı güvenlik kamerasına da yansımıştı;

Müjdat Gezen olay sonrası şöyle açıklama yapmıştı;

"Yangınlar, alevler bizim içimizdeki alevleri söndürümez. İçimizde ateş farlı bir ateş. Atatürk ateşi, Cumhuriyet ateşi. Ona bir şey olmuyor . Yalnız birazdan izleyeceğiniz görüntüde bu okulun neden yanmadığını, koruyucusunun kim olduğunu çok güzel göreceksiniz. Çok hoşunuza gidecek o görüntü. Alevlerin arasında bronzdan Atatürk silüetini çok net göreceksiniz. Burası dünyanın ilk ve tek parasız özel okulu, 26 yıldır... Burada adı geçen gazete ve Burhan Kuzu böyle bir fiştik atıyor. Yine Akit gazetesi bundan 2-3 yıl önce bana böyle bir şey yaptığında koruma istemiştim. Emniyet vermemişti. Akit haberin yaptığı son haberden sonra emniyetten bana telefon geldi 'koruma ister misiniz' diye. Okula eve ve tiyatroya koruma teklifini kabul ettim"


Mehmet Ali A.(39), TEM ekiplerince Sancaktepe'de gözaltına alındı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler