HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Murat Karayılan: Hükümet adım atmazsa herkes bilsin ki bu süreç bitmiş olacaktır

ANF'ye göre bir televizyon programına katılan Karayılan, AK Parti'nin süreçle ilgili gerekli adımları atmadığını, devletin mevcut ateşkesi birçok defalar ihlal ettiğini savundu.

Murat Karayılan: Hükümet adım atmazsa herkes bilsin ki bu süreç bitmiş olacaktır

Terör örgütü PKK'nın yöneticilerinden Murat Karayılan, yerel seçimlerden sonraki hafta AK Parti hükümetinin süreç konusunda bir adım atması gerektiğini belirterek "Seçim sonrasında adım attılar, attılar; atmadılar süreç bitmiştir. Yani bu adımlar seçimden hemen 1 gün sonra belki olmaz ama 1-2 hafta geçmesine rağmen adım atmazlarsa herkes bilsin ki bu süreç bitmiş olacaktır" dedi.

Karayılan, seçimlerden sonraki haftalarda AK Parti'nin adım atması gerektiğinin altını çizerek, şöyle dedi:

"Geçen yıl Nevruz'da Apo, tarihi bir deklarasyonla yeni bir dönemi ilan etti, bu deklarasyonla birlikte Kürdistan'da demokratik siyasi çözümü geliştirerek hem Türkiye'de hem de Ortadoğu'da yeni bir dönemi başlatmak istedi. Çözüm süreci kendi içinde üç aşama olarak belirlendi. Birinci aşama olarak ateşkes yapılacak ve gerilla Kuzey'den geri çekilmeye başlayacaktı. Bu gerçekleşti. Ateşkes ilan ettik ve geri çekilmeyi başlattık. İkinci aşama ise yasal ve anayasal adımların atılması gereken bir dönemdi. Bunlar da Türk devletinin üzerine düşen görevlerdi. Ama Türk devleti ve AKP hükümeti ikinci aşamanın gereklerini yerine getirmedi. Yani bu dönemi başlatmadı. Bunun içindir ki süreç halen birinci aşamadadır. Yani birinci aşama bitmiş olmasına rağmen ikinci aşama başlamıyor. Niye? Çünkü AKP hükümeti bu konuda verdiği sözlerin gereklerini yerine getirmiyor. Yani üzerine düşen görevleri yapmıyor. Doğru, süreç bugün tamamıyla bitmiş değil ama tek taraflı olarak Apo ve hareketimiz tarafından yürütülmektedir. Tabii ki bu süreç tek taraflı olarak sonuna kadar gitmez. Bundan dolayı da esas olarak süreç tıkanmış durumdadır. Son olarak seçim sonrasında adım attılar, attılar; atmadılar süreç bitmiştir. Yani bu adımlar seçimden hemen 1 gün sonra belki olmaz ama 1-2 hafta geçmesine rağmen adım atmazlarsa herkes bilsin ki bu süreç bitmiş olacaktır.

Bir de şunu herkes bilmelidir: Apo ve tüm siyasi tutsaklar özgür olmadıkça, gerilla asla silah bırakmayacaktır. Gerillanın silah bırakmasının tek yolu, Apo'nun da katılacağı büyük bir gerilla kongresinin toplanması ve bu kongrenin silah bırakma kararı almasıdır. Bunun başka yolu yoktur. Yani kimse Apo zindandayken gerillanın silah bırakacağını düşünmesin. Bu mümkün değildir." (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler