HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum edilmesi Bingöl'de protesto edildi.

BİNGÖL (AA) - Bingöl Bilgi ve Düşünce Derneğince öncülüğünde Genç Caddesi üzerinde toplanan bir grup, ellerinde dövizlerle slogan atarak idam kararına tepki gösterdi.

Dernek başkanı Mustafa Yılmaz, grup adına yaptığı konuşmada, Mısır'daki Müslüman kardeşlerine açık desteklerini, dualarını, yardımlarını ve bütün insanlığa olan şahitliklerini yerine getirmek için toplandıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 2 yılı bulan Mısır'daki darbe sürecinden sonra binlerce kardeşimiz Mısır'da Tahril ve Rabia meydanlarında katledildi, onbinlerce ihvan yetkilisi ve diğer Müslümanlardan müteşekkil bir topluluk da cezaevlerine dolduruldu. Bunlar birkaç saatlik mahkemelerle idamla cezalandırılıyor. Bunun arkasında sadece çağdaş firavun darbeci Sisi yok Amerika var, Suudi Krallığı var, Birleşik Arap Emirlikleri var ve gizli aşikar batının desteği var. Binlerce şehit, onbinlerce tutuklu, esir edilmiş Müslüman ile Mısır, başladığı devrim yürüyüşüne devam ediyor."

Grup, yapılan duanın ardından dağıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler