HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Musluktan mavi su akıyor

Adana'da bir mahallede bazı evlerin musluklarından mavi renkte su aktı.

Musluktan mavi su akıyor

Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü tahlil için sudan numune aldı.

Merkez Yüreğir ilçesi Yavuzlar Mahallesi'nde bulunan Karşıyaka TOKİ konutlarında musluklardan mavi renkli su aktı. Geçtiğimiz günlerde konutlarda kısa süreli olarak su kesintisi yaşandı. Konutlara tekrar su geldiğinde yemek yapmak için musluğu açan vatandaşlar, mavi renkte su aktığını görünce şaşkına döndü. Mavi suyu pet şişelere dolduran vatandaşlar, durumu ASKİ'ye bildirdi. ASKİ ekipleri sudan aldıkları numuneyi tahlil için Çatalan tesislerinde bulunan laboratuvara gönderdi.

Hayatında ilk kez musluktan mavi su aktığını gördüğünü belirten 40 yaşındaki Ayfer Çöl, suların kısa süreli kesildiğini, daha sonra ise geri geldiğini ancak musluğu açtığında gördüklerine inanamadığını söyledi. Yemek yapmak için suyu açtığını ancak akan suyun mavi renkte olduğunu gördüğünü belirten Çöl, "Lahana yemeği yapmak için su aldım. Kabın içerisinde bulunan lahananın üzerine döktüm. Ancak suyu kaba döktüğümde suyun renginin değişik olduğunu fark ettim. Su, mavi renkteydi. Üstelik deterjan kokusu gibi bir koku vardı. Su lahanayı bile bozdu" dedi.

Suyun mavi renkte akmasına anlam veremediğini, bu sebeple yetkililere haber verdiklerini söyleyen Çöl, "Binanın bir su deposu yok. Depo olsa orada deterjan karıştı diyeceğim. Ama depo da yok. Bu su direk borulardan geliyor. ASKİ görevlileri de gelerek sudan numune aldı" diye konuştu.

Yasemin Küçük (33) ise sabah kalktıklarında suların çok az aktığını, daha sonra tamamen kesildiğini, bu sebeple kahvaltı yapmak için komşusuna giderek su aldığını belirtti. Eve geldiğinde suların tekrar akmaya başladığını ancak musluktan mavi renkte su aktığını gördüğünü anlatan Küçük, "Su hem mavi renkte akıyordu hem de bir koku vardı. Akan suyu hemen bir su şişesine koydum. Su tam olarak mavi renkte" dedi.

Küçük, 2 yaşındaki kızı Roza'nın da ateşlendiğini ve rahatsızlandığını, bunun sudan kaynaklandığını düşündüklerini kaydetti. ASKİ yetkilileri ise sudan bir örnek alarak Çatalan tesislerindeki laboratuvara gönderdiklerini, tahlilin sonucunun beklendiğini bildirdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler