HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muş'ta 5.0 büyüklüğünde deprem

Muş Sultanlı'da 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Muş'ta 5.0 büyüklüğünde deprem

MUŞ (AA) - Muş'ta, orta şiddetli deprem meydana geldi.

[

****](https://www.mynet.com/afad-musta-3-artci-deprem-meydana-geldi-110100622392)

[

****](https://www.mynet.com/musa-cadir-ve-battaniye-yardimi-110100622385 )

[**

**](https://www.mynet.com/tarihteki-en-buyuk-depremler-110100571924)

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, merkez üssü Muş'un Bulanık İlçesi'nde saat 13.35'te meydana gelen depremin büyüklüğü 5,0 olarak ölçüldü.

Bu arada, Sultanlı Köyü'nde büyük çaplı maddi hasar oluştuğu, çok sayıda ev ve ahırın yıkıldığı belirtildi. Ahırların yıkılmasıyla çok sayıda hayvanın telef olduğu öğrenildi.

Depremin ardından Sultanlı köyüne giden Kaymakam Ferit Görükmez, depremde ölen olmadığı, 1 kişinin yaralandığı bilgisinin kendisine ulaştığını söyledi.

Görükmez, köydeki toprak evlerde çatlaklar oluştuğunu, bazı ahırların da çöktüğünü ve göçük altında hayvanların kaldığını kaydetti.

Bölgede hava koşullarının kötü olduğu ve şiddetli tipi başladığı da belirtiliyor.

Muş'un Bulanık İlçesi'nde geçen yıl Şubat ayında büyüklüğü 3.7 ile 4.5 arasında değişen peşpeşe depremler paniğe neden olmuştu.

ERZURUM'DAN HİSSEDİLDİ

Merkez üssü Muş'un Bulanık ilçesinde bugün saat 13.35'de meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem Erzurum'un Hınıs, Karayazı, Karaçoban ve Tekman ilçelerinde de korkuya neden oldu.

Depremle birlikte vatandaşlar kendilerini dışarı attı. Karaçoban'da 5.0 büyüklüğündeki depremi şiddetli bir şekilde hissettiklerini belirten vatandaşlar, "Çok korktuk. Hemen kendimizi dışarı attık. 30 saniye kadar şiddetli bir şekilde sallandık" dedi.

[Muş'ta 5.0 büyüklüğünde deprem](https://www.mynet.com/videolu-haberler "Muş'ta 5.0 büyüklüğünde deprem") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video")
Yerel Seçim 2024

En Çok Aranan Haberler