HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muş'ta çatışma: 1 şehit

Muş’un Varto ilçesinde çıkan çatışmada yaralanan askerlerden biri şehit oldu.

Muş'ta çatışma: 1 şehit

Edinilen bilgiye göre, Varto ilçesine bağlı Kayalıkale köyünde yakalaması bulunan bir zanlıyı almak için giden jandarma ekibine pusu kuruldu. Açılan ateş sonucu yaralanan askerler helikopterle İl Jandarma Komutanlığına getirildi. Buradan ambulansla MuşDevlet Hastanesine getirilen yaralı üç askerden biri şehit oldu.

İlçeye bağlı Kayalıkale köyünden Hamurpet deresine doğru kaçan PKK üyelerine yönelik hava destekli operasyon ise devam ediyor.

PKK'nın üst düzey 2 ismi öldürüldü

Diyarbakır Valiliği, 1 askerin şehit olduğu Dicle İlçe Jandarma Komutanlığı'na bombalı araçla saldırı ve aynı gece Hani ilçe karayolu üzerinde 3 polis ile 1 kadın hakimin yaralandığı zırhlı polis aracına yönelik eylemi gerçekleştirenlerin de aralarında olduğu 3 PKK'lı teröristin silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildiğini, aralarında örgütün 2 üst düzey sorumlusunun da bulunduğu 10 PKK'lınin ise etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından özellikle Diyarbakır-Bingöl karayoluna mayın ve el yapımı patlayıcı (EYP) döşeyen, yol kesen, vatandaşların canına ve malına kasteden, vatandaşların seyahat özgürlüğünü kısıtlayan, adam kaçıran, araçlarını gasp eden ve yakan, askeri birlik ve asker personel ile Emniyet personeline saldırı yapan, ayrıca Hani ve Dicle İlçe Jandarma Komutanlığı'na bombalı araç saldırısını gerçekleştiren PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için geniş kapsamlı operasyon başlatıldığını belirtti.

ŞEHİDİN CENAZE TÖRENİ YAPILIRKEN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİLER

Dicle İlçe Jandarma Komutanlığı'na geçen 1 Mayıs günü düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Hacı Osman Ayyıldız'ın bir gün sonraki cenaze töreni sırasında teröristlerin yerlerinin tespit edilip etkisiz hale getirildikleri belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Diyarbakır il Jandarma Komutanlığı'nca, özellikle Diyarbakır-Bingöl karayoluna mayın ve EYP döşeyen, yol kesen, vatandaşların canına ve malına kasteden, vatandaşların seyahat özgürlüğünü kısıtlayan, adam kaçıran, araçlarını gasp eden ve yakan, askeri birlik ve asker personel ile emniyet personeline saldırı yapan, ayrıca Hani ve Dicle İlçe Jandarma Komutanlığı'na bombalı araç saldırısını gerçekleştiren (saldırıda hayatını kaybeden şehidimizin töreni esnasında BTÖ mensuplarının yeri tespit edilmiş şehidimizin defin işlemleri devam ederken BTÖ mensupları etkisiz hale getirilmiştir.) Diyarbakır ili kırsal alanında faaliyet yürüten BTÖ mensuplarının faaliyetlerinin tespiti, yakalanması, etkisiz hale getirilmesi maksadıyla yapılan çalışmalar sonucunda; Söz konusu eylemlere katıldığı değerlendirilen, Lice kuzeyi Hedik ve Seyrek köyleri kırsalında aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu (10-12) örgüt mensubu tespit edilmiş, 02 Mayıs 2016 saat 14.00'ten itibaren icra edilen operasyonda (3) BTÖ mensubu silah ve teçhizat ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiş olup toplam (10)'dan fazla BTÖ mensubunun etkisi hale getirildiği (Etkisiz hale getirilenler içerisinde üst düzey örgüt mensupları ile BTÖ'nün (2) bombacısının da bulunduğu kıymetlendirilmektedir) değerlendirilmektedir."

Valilik açıklamasında, operasyonda ortaya çıkarılan sığınaklarda bol miktarda silah, patlayıcı, patlayıcı düzeneği ve muhtelif malzemeler elegeçirildiği de belirtilerek, "Operasyon esnasında yaşan çatışmada ölü geçirilen BTÖ mensupları üzerinden;

1 Bixi makineli tüfeği, 10 Kalaşnikof piyede tüfeği, 1 M-16 piyade tüfeği, 5 M-16 şarjörü, 1 9 mm tabanca ve şarjörü, 1 Glock tabanca şarjörü ve 15 fişek, 1 gece görüş gözlüğü, 1 el telsizi (piller ile EYP düzeneği için hazırlanmış), 35 kalaşnikof şarjörü, 200 Bixi makineli tüfek fişeği, 110 M-16 piyade tüfek fişeği, 793 kalaşnikof piyade tüfek fişeği, 14 el bombası, 63 kalaşnikof şarjör kılıfı, 1 balistik yelek, 1 balistik başlık, 3 telsiz anteni, 2 (dörtlü) pil, EYP düzeneceği için hazırlanmış 43 EYP yapımında kullanılan elektrikli fünye, EYP yapımında kullanılan çok sayıda koli bandı, 6 sırt çantası, 5 kalem muhtelif giyim malzemesi, 1 portatif çadır, 5 termal görüntüyü engellemek maksatlı şemsiye, 1 fotoğraf makinası, 26 kilogram kubar esrar ile çok sayıda yaşam malzemesi elegeçirilmiştir" denildi.

OPERASYONDA 2 ÜST DÜZEY PKK'LI DA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Edinilen bilgiye göre, Lice ilçesinin Hedik ve Seyrek köyleri arasındaki operasyonda etkisiz hale getirilenler arasında uzun yıllardır örgütün dağ kadrosunda faaliyet yürüten 2 üst düzey elemanının da olabileceği öğrenildi. Örgüte 1992 yılında katılan Batman doğumlu sözde orta saha (Erzurum, Diyarbakır, Batman, Bingöl, Muş) sorumlusu Azad Sised kod adlı Ekrem Güney ile örgüte 1993 yılında katılmış olan örgütün orta saha sorumlularından olan Çektar kod adlı Lice doğumlu Ahmet Tavla'nın da etkisiz hale getirildiği bildirildi.

NUSAYBİN'DE 325 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 14 Mart'tan bu yana devam eden operasyonlarda 325 PKK'lı etkisiz hale getirilirken, 54 güvenlik görevlisinin şehit olduğu belirtildi.

Nusaybin İlçesi'nde PKK'lılar tarafından kazılan hendeklerin ve barikatların kaldırılması, tuzaklanan el yapımı patlayıcıların imha edilmesi için 14 Mart'ta jandarma ve polis özel harekat ekiplerinin düzenlediği müşterek operasyonlar sürüyor.

Devam eden operasyonların bilançosunu açıklayan Valilik, 14 Mart'tan bugün itibariyle 325 PKK'lının etsiz hale getirildiğini duyurdu. 54 güvenlik görevlisinin operasyonda şehit olduğu belirtilen açıklamada, "Nusaybin İlçesi merkezinde bölücü terör örgütü mensuplarınca kazılan çukur, kurulan barikat ve gizlenen bombalı tuzakları temizlemek ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini yeniden tesis etmek maksadıyla 14 Mart 2016 günü başlatılan faaliyetler kapsamında 3 Mayıs 2016 saat 09.00 itibariyle 324 terörist etkisiz hale getirilmiş, 249 barikat kaldırılmış, 753 el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. Operasyon süresince kahramanca mücadele eden 54 güvenlik görevlimiz şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Bununla birlikte, bin 460 vatandaşımızın güvenli bölgelere tahliyesi sağlanmış. Operasyon bölgesindeki ailelere bin 220 adet gıda paketi yardımı yapılmış, bin 672 vatandaşımız nöbetçi eczaneden faydalanmış, 112'ye gelen bütün çağrılar karşılanmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarına devam etmesini sağlamak amacıyla bölücü terör örgütü mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir" denildi.

YDGH'NİN VE YPJ'NİN MARMARA BÖLGE SORUMLULARI YAKALANDI

Bursa’da terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda, 3’ü kadın 4 kişi gözaltına alındı. Yakalananların arasında, PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H'nin sözde Marmara bölge sorumlusu Mehmet S. ve yine terör örgütüne bağlı YPJ’nin sözde Marmara sorumlusu Merve T.'nin de bulunduğu bildirildi.

Bursa'da geçen hafta Ulucami yakınında yaşanan canlı bomba olayından sonra aldığı önlemleri daha da artıran Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörlü Mücadele Şubesi ekipleri, pazar günü Kent Meydanı'nda kutlanan 1 Mayıs etkinlikleri kapsamında alana giren kişileri teker teker ararken bu noktaların yakınında bulunan ve dikkat çeken hareketlerle şüphe toplayan Mehmet S.'den kimliğini sordu. Bunun üzerine panik yapan Mehmet S., emniyet müdürlüğünün hemen arkasında bulunan Ahmetpaşa Mezarlığı'na doğru kaçmaya başlayınca yakalandı. Üzerinde örgütsel dökümanlar bulunan Mehmet S.'nin kimliğini araştıran polis bu kişinin PKK'nın gençlik yapılanması olan YDG-H'nin sözde Marmara bölge sorumlusu olduğunu tespit etti. Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan Mehmet S.'den sonra polis terör örgütüne bağlı YPJ'nin sözde Marmara sorumlusu olan Merve T.'yi ve üniversite öğrencisi olan iki arkadaşı Ayten E. ile Ebru Y.'yi de Merkez Nilüfer İlçesi'ne bağlı Görükle Mahallesi'ndeki bir evde yakaladı.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan 3'ü kadın 4 kişi, bugün adliyeye sevk edildi.

(AJANSLAR)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler