HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mustafa Armağan'a Atatürk'e hakaretten hapis cezası

"Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ettiği gerekçesiyle yargılanan Derin Tarih Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Armağan, 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mustafa Kemal Atatürk’e TV Net’ten hakaret yağdıran Mustafa Armağan’ın dergisi ‘Derin Tarih’e soruşturma balatılmış, mayıs sayısı için toplatma kararı çıkmıştı. Dergi ‘Latife Hanım’ın 91 yıldır gizlenen mektubu: Kemal Paşa Çakma Napolyon’dur’ kapağıyla çıkmıştı. Kapağın tepki çekmesi üzerine Remzi, D&R ve Migros, dergiyi raflarından indirme kararı almıştı.

TOPLATMA KARARI

Bakırköy başsavcılığı, dergi hakkında ‘Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret’ suçundan soruşturma başlatarak ‘Derin Tarih’in mayıs sayısına ‘el koyma ve toplatma kararı’ vermişti.

ATATÜRK’E HAKARET YAĞDIRMIŞLARDI

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesini de bünyesinde barındıran Albayrak medya grubunun yayın organlarından, ‘tavan arası televizyonu’ olarak da anılan TV Net’te, Yavuz Bahadıroğlu, yazarlar Mustafa Armağan ve Süleyman Yeşilyurt’un katılımıyla 6 Mayıs’taki ‘Derin Tarih’ isimli programda ‘Mustafa Kemal’in gönül galerisi’ konu başlığı tartışılmıştı.

Programda Yeşilyurt, “‘Manevi evlat’ diye bir durum olamaz, söz konusu değil. Hiçbir zaman ‘manevi evlat’ değildir, Çankaya’nın nikahsız ‘First Lady’sidir. Öğretmen, genç bir kız ‘manevi evlat’ olamaz. Yıllarca, kandırıldık, aldatıldık” ifadelerini kullanırken, Armağan “Afet İnan nerede kalıyor’ dedim. Köşkte beraber yatıp kalkıyorlar çünkü. Aynı binada” demişti. Yeşilyurt, ‘Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’ suçlarından tutuklanmıştı. Aynı programda Armağan da Yeşilyurt’u destekleyen ifadeler kullanmıştı.


En Çok Aranan Haberler