HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mustafa Balbay CHP Genel Başkanlığı'na aday oldu

Mustafa Balbay, CHP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı. Seçimlerin ardından Kılıçdaroğlu'nun yerine Mustafa Balbay ve Umut Oran adaylıklarını açıklayan isimler oldular.

Mustafa Balbay CHP Genel Başkanlığı'na aday oldu

1 Kasım'ın ardından CHP'de Genel Başkanlık için adaylar ortaya çıkmaya başladı. 1 Kasım 2015'te gerçekleştirilen 26. Dönem Milletvekili Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) rekor oyla yeniden tek başına iktidar olmasının ardından muhalefet partilerinde genel başkanlık tartışmaları başladı.

Özellikle seçimlerde oy oranını koruyan ancak beklenen sıçramayı yapamayan Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) bazı kesimler Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevi bırakmasının doğru olacağını belirtmişlerdi. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da bu isimler arasında yer alıyordu.

İNCE'DEN ADAYLIK SİNYALİ

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yer aldığı CHP Genel Başkanlığı için ilk aday, seçimler öncesinde milletvekili aday listesinde yer verilmeyen isimlerin arasında yer alan Umut Oran oldu. Öte yandan son genel başkan seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu'na rakip olan ancak kaybeden CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de, "CHP'de aday olunmaz, gösterilir" diyerek aday olabileceği yönünde sinyal verdi. Genel başkanlık için adı anılan isimlerden Mustafa Balbay'dan da beklenen açıklama geldi. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, genel başkanlık görevine aday olduğunu açıkladı.

MUSTAFA BALBAY KİMDİR

Mustafa Balbay Güney’de ilkokulu okumasının ardından Aydın’a bağlı olan Nazilli ilçesine ailesi ile beraber taşınan Balbay; burada ortaokul ve liseyi tamamladı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler