HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mustafa Balbay'dan adaylık açıklaması

CHP İzmir vekili Mustafa Balbay önce 'Kılıçdaroğlu'na vefa borcum var' dedi ardından adaylık açıklaması yaptı.

Mustafa Balbay'dan adaylık açıklaması

Balbay açıklamasında ". Kongreye gidiyoruz. Ben önerilerimi sunacağım. Bana derlerseler bu projeler partimizi iktidara taşır. Ben de varım derim. Ben umutla heyecanla ve büyük bir enerjiyle geldim" dedi.

Habertürk'te canlı yayına katılan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, genel başkan adayı olmaya nasıl karar verdiğini anlattı.

“Balbay seninle yürümek isteriz derlerse neden olmasın” diyen Balbay, 4 yıl sonra sandık geldiğinde CHP’nin iktidar olması gerektiğini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu çok iyi bir genel başkan ancak çevresi iyi değil” diyen Balbay, bundan sonraki kurultay sürecinde parti içinde polemik yaratacak bir söylemde bulunmayacağını, ve polemik yaratacak eleştirilere de yanıt vermeyeceğini söyledi.

Balbay, CHP’de yön, yöntem ve yönetim değişikliği olması gerektiğini savundu.

KILIÇDAROĞLU’NA VEFA BORCUM VAR

Balbay” 2 Kasım sabahı kendime sordum. Balbay ne yapcaksın? 2 hedefim var. Milletvekiliğimi yapmak. 2019 yılındaki iki seçimde partimin başarısı için çalışmak. Kılıçdaroğlu’na vefa borcum var. Bu borcu CHP’nin iktidar olması ile borcumu ödemiş olurum. Kongreye gidiyoruz. Ben önerilerimi sunacağım. Bana derlerseler bu projeler partimizi iktidara taşır. Ben de varım derim. Ben umutla heyecanla ve büyük bir enerjiyle geldim” diye konuştu.

MUSTAFA BALBAY KİMDİR?

Mustafa Balbay Güney’de ilkokulu okumasının ardından Aydın’a bağlı olan Nazilli ilçesine ailesi ile beraber taşınan Balbay; burada ortaokul ve liseyi tamamladı.

Mustafa Balbay Üniversite eğitimi için İzmir’i seçti. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne kayıt oldu ve bu bölümü 1981 yılında, birincilikle tamamladı.

Mustafa Balbay İzmir’in yerel gazetelerinden olan Gazete İzmir’de bu mesleğe başlayan Balbal, 1981 yılında Milliyet Gazetesi’nin İzmir ofisine transfer oldu, daha sonra ise Cumhuriyet Gazetesi’ne geçiş yaptı.

Mustafa Balbay 1985'te Cumhuriyet gazetesi İzmir Bürosu İstihbarat Şefi, 1989'da Cumhuriyet gazetesi Ankara Bürosu Haber Müdürü, 1992'de Cumhuriyet Gazetesi İstanbul Haber Merkezi Müdürü olan Mustafa Balbay, 1993 yılından sonra ise Cumhuriyet Gazetesi’nin Ankara Temsilcisi olarak görev yaptı. Ayrıca Balbay gazetenin ilk sayfasında bulunan Gündem adlı köşesinde güncel siyasi köşe yazıları kaleme aldı... Devamı için TIKLAYIN!

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler