HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mustafa Demir ve Sosyal Medya

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir nereli diye soracak olursak Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde 1959 yılında doğduğunu söyleyebiliriz.

Mustafa Demir ve Sosyal Medya

Politikacıların günümüzde alışılageldik özelliklerinden sosyal medya kullanımı aslında hem siyasi kişiyi daha yakından tanımamızı sağlıyor, hem de bir politikacının yaptıklarının ve yapacaklarının listesini 1. ağızdan dinleme şansını elde ediyoruz. Sosyal medyayı bayağı aktif kullanan sayılı politikacılardan olan Mustafa Demir facebookmecrasında da gayet aktif şekilde yer almaktadır. Demirmustafatr kullanıcı adıyla Facebook’ta yer alan Mustafa Demir sosyal medya canlı yayınları yaparak, soruları yanıtlıyor, hoş vakit geçiriyor.

Fatih Belediyesinde gerçekleşen sosyal medya canlı yayın sohbetlerinde moderatörlük yapan ünlü isimler de karşımıza çıkmakta. Sorulan sorular herkesin merak ettiği, özel hayatın içine girmeden sosyal olarak yapılan çoğu şey hakkında olabiliyor. Belediye Başkanı olmasaydınız ne olurdunuz sorusuna canlı yayında gayet açık ve yüreklilikle cevap veren Demir; “bu işimden önce diş hekimiydim, polikliniğim vardı, herhâlde aynı işe devam ederdim.” Demiştir. Günlük hayatıyla ilgili de çoğu şeyi sosyal medyadan öğrendiğimiz Demir, yüzme tutkunu bir siyasetçi. 10 yıldır yüzdüğünü sık sık ifade eden Demir, boğazda yüzmüş bir belediye başkanı olarak ilk olduğunu söylüyor.

Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen bu sosyal medya yayınları, Mustafa Demir’in Periscope ve Facebook üzerinden hesaplarıyla canlı yayınla da izlenme sağlanıyor.

Fatih Belediye Başkanı olan Mustafa Demir, eğitim hayatıyla ilgili bilgi ve deneyimlerini de sosyal medya üzerinden anlatmaktadır. İlk eğitim hayatının Kahramanmaraş’ta, sonrasında Diş Hekimliği’ni İstanbul Üniversitesi’nde okuduğunu söyleyen Demir, şuan da Kadir Has Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde doktorasını yapmaktadır. 2013 senesinde İstanbul Üniversitesi bünyesinde fahri doktora namını almış, bununla birlikte birçok unvan ve başarının da sahibi olmuştur. 2001 yılında Ak Parti ile tanışmasıyla farklı politik ilişkilere giren Demir, Ak Parti’nin İstanbul il kurucu üyesi olarak başlamış sonrasında da Halkla İlişkiler Tanıtım Medyasından yükümlü il başkan yardımcısı olarak yoluna devam etmiştir. 2004 yılında da belediye başkanlığına aday olan Mustafa Demir, Fatih ve Eminönü ilçelerinin birleşmesinden ötürü 2. kez başkanlık yapmıştır. 2014 senesinde tekrar aday gösterilen ve bunu da başarı ile kazanan Demir 3. kez başkan olmaya hak kazanmıştır. Başarı ve iş yoğunluğunu sosyal medyayı aktif kullanarak devam ettiren Demir, Hali. Belediyeler Birliği Başkanlığını da yürüterek ne kadar aktif ve başarılı bir siyasetçi olduğunu kanıtlamıştır.

Her belediye başkanının var olduğu ve aynı zamanda yönettiği ilçesine katkı sağladığı gerçeğini varsayarsak Mustafa Demir’in halkla içiçe nasıl bu projeleri yönettiğini ve uyguladığını görmemek mümkün değildir. Eğitim, öğretim, sosyal belediye oluşumu, kentsel yenilenme gibi birçok projeye başkanlık yapan Demir’in Marka ve Akıllı Şehir projesi hala günümüzde devam etmektedir. Başarısını, yaptıklarını, yapacaklarını Ak Parti Siyaset Akademisinde gençlerle paylaşan Demir, yılların bilgi birikimini anlatmaktan mutluluk duyuyor. Yaptıkları sadece siyasi ve politik projelerle sınırlı kalmaması her kesimin ve gençlerin özellikle ilgisini çekiyor. Hem belediye başkanı olmadan önce yapmış olduğu diş hekimliği, hem yüzücü ve sporcu kimliği taşıması “neden olmasın ki?” sorusunun cevabını veriyor. Hem kariyerini ve eğitim hayatını en başarılı şekilde bitiren hatta devam ettiren Mustafa Demir, sonrasında politikaya atılmasının bir tesadüf olmadığını anlatıyor. Sosyal medya hesaplarını aktif kullanan her kelimesinde gençlere örnek olan demeçlerle söze başlayan Demir, hem sporu hem siyaseti ve hem de aldığı eğitimleri nasıl bir arada yürüttüğünü belirtiyor. Aynı zamanda konuşmalarını sadece proje ve siyasetle boğmayan bir üsluba sahip olan fatih belediye başkanı, sporu ve hayattaki sosyal olaylarını da anlatarak tadında yaptığı konuşmalarıyla da örnek gösteriliyor.

Mustafa Demir instagram kullanımını diğer siyasetçiler gibi değil, aksine sıklıkla ve bağlantılı bir şekilde yapıyor. Mustafa Demir facebook canlı yayınları ile de siyaseti, İstanbul’da yaptığı projeleri, içinde bulunduğu marka tanıtım çalışmalarını sürdürüyor. Halka seslenmenin dijital medyadan sağlandığını, günümüzde yer alan sosyal medya mecralarının da aktif kullanıldığında daha fazla kişiye ulaşıldığını belirtilen demir Mustafa Demir nereli sorusu ile çok karşılaştığını, Diyarbakırlı olmanın kişiye kattıklarını, eğitim hayatında ise farklı şehirlerde hayatına devam ettiğini gençlerle ve diğer kesimlerle sık sık konuşuyor.

Fatih Belediyesi’ne katkıları ile çok konuşulan başarıları ile de üstü unvanların sahibi olan Mustafa Demir, coğrafi ilgi sistemleri, mobil imza ve uygulama yöntemleri, sicil sorgu sistemleri, sokakların rayiç değer sistemlerini, bilgi edinme ve online eğitimde yer alan takip programını sosyal medya üzerinden de anlatan Demir, demirmustafatr kullanıcı adıyla dijital platformda yerini belirlemiş, başarısını ve yapacaklarını en iyi dille halka anlatmış ve hala da anlatmaya devam etmektedir. Geçmişinde ve aldığı eğitimlerde de diş hekimliği ve siyaseti beraber yürüttüğünün altını çizen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, çok yönlü olmasının yanı sıra aile hayatında da iyi bir baba, iyi bir eş olarak etrafı tarafından takdir edilmektedir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler