HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mustafa Karaalioğlu'dan sonra Elif Çakır da işten çıkarıldı

İşten çıkarılan Mustafa Karaalioğlu, Yusuf Ziya Cömert ve Mehmet Ocaktan’ın ardından bir ismin daha işine son verildi. Star Gazetesi yazarı Elif Çakır, kovuldu. Çakır, sosyal medyadan açıklama yaptı.

Mustafa Karaalioğlu'dan sonra Elif Çakır da işten çıkarıldı

Star ve Akşam gazetelerinin patronu Es Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak Star Gazetesi yazarı Elif Çakır'ın da işine son verildi. İlk başta izne çıktığını sosyal medyada yazan Elif Çakır, yine sosyal medya üzerinden olaya açıklık getirdi. İşten çıkarıldığını belirten Elif Çakır ise şu açıklamaları yaptı.

"Çok derinden bir hayal kırıklığı içindeyim. Sözün bittiği yeri gördüm. Ahde vefa kocaman bir yalanmış. Yollar ayrılır da usül bu mu olmalıydı? İsmini anmak istemiyorum Ahlaksızca atılan "pazartesiyi bekleyin" twetinden sonra bu Mustafa abilere yapılan nasıl yorumlanır? Mustafa Karaailoglu, Yusuf Zıya Cömert, Mehmet Ocaktan.. Üç kahraman isim.. Kim hangi çamuru atarsa attığıyla kalır.. Meğer ne çok 17 Aralık kahramanı varmış. Ortalık utanması olmayan sahte kahraman doluymuş da haberimiz yokmuş! Haya ediyorum Mustafa abilere yapılanlar hepimize yapılmıştır.. Güven duygumuz zedelendi.. Vicdanımız yaralandı! Ben bu yaşananları kaldıramıyorum."dedi.

Elif Çakır, gezi eylemleri sırasında yaşandığı iddia edilen 'Kabataş olayı'nda mağdur olduğu öne sürülen kişi ile röportaj yapmıştı. Daha sonra öyle bir olayın yaşanmadığı görüntülerle belli olmuştu. Kovulmalara karşın Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu, Elif Çakır'a "Reza kadar değeri yokmuş kovulanların. Kabataş yalanında operasyon yaptın diye seni koruyacaklarını mı zannettin" diye yazdı. Elif Çakır da "Sen mertsen erkeksen eğer.. Korkmuyosan adam gibi mahkemeye gel kaçma. Duruşmadan niye kaçtın delıkanlı adam!!!!" dedi.

Star ve Akşam gazetelerinde yaşanan yayın yönetmenleri ayrılığı sonrası bir veda haberi de Star yazarı Elif Çakır'dan geldi. Star Medya Grubu ve Kanal 24 ile Akşam ve Güneş gazetelerini elinde bulunduran işadamı Ethem Sancak, gazete yönetimlerini kökten değiştirdi.

Star Medya Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu ve Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert görevden alındı. Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan'ın da görevden alındığı iddia edildi. Star Gazetesindeki birçok isim işten atılmalara tepkiliydi. Star Gazetesi Yazarı Hakan Albayrak görevden almalara tepki için yazılarına son verdiğini açıkladı.

Star gazetesinin bir başka yazarı Sibel Eraslan da sosyal medyadan müdürlerinin kovulmasına tepki gösterdi. Karaalioğlu için “Beni gazeteye davet eden kişidir” diyen Eraslan, “Yusuf Ziya beyle çok eskilere dayalı bir hukukumuz var, yaşananlardan üzgünüm… Görev değişikliğinde Yiğit Bulut ve Cemil Ertem üzerinden süren polemiğin çok etkili olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak, yaptığı açıklamada görevden almaları şöyle duyurdu;

"Değerli çalışanlarımız, bilindiği üzere kısa bir süre önce Star Medya Grubu'nda gerçekleşen hisse devri ve yeni yönetim kurulu teşekkülüne bağlı olarak üst organizasyonel yapıda bazı değişiklikler gerçekleşmiştir. Yapılan organizasyonel değişiklik çerçevesinde uzun yıllar boyunca Star Medya Grubu'nda Medya Grup Başkanı görevini yürüten Sn. Mustafa Karaalioğlu ve Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürüten Sn Yusuf Ziya Cömert ile yollarımız ayrılmıştır. Kendilerine medya grubumuza vermiş oldukları özverili hizmetlerden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki yaşamlarında başarılar dileriz.''

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler